Edward Gal - Glock's Undercover
Nederlands Kampioenschap Zware Tour 2015
© DigiShots
Edward Gal - Glock's Undercover Nederlands Kampioenschap Zware Tour 2015 © DigiShots DigiShots

PETA voert hetze tegen Edward Gal en de paardensport

Dressuur

Edward Gal werd vrijdag wederom ‘vrijgesproken’ door een Duitse rechter in een rechtszaak die de PETA voor de tweede keer wilde aanspannen. De rechter maakte korte metten met PETA, maar inmiddels is Edward in een kwaad daglicht gesteld, onder meer ook door de foutieve informatie die de PETA naar buiten bracht en die verschillende media klakkeloos hebben overgenomen. Zo zou Edward al veroordeeld zijn voor het betalen van een boete van €6.000, wat totaal uit de lucht gegrepen is. Voert de PETA een hetze tegen Edward en de paardensport? De website EQWO (equestrian world wide) vindt van wel.

Advertisement

PETA PR-machine

“PETA’s mediacampagne tegen Gal heeft zijn sporen nagelaten. De Duitse media nam het persbericht van PETA over en voedden zo de menigte, die zich steeds meer tegen Gal, maar ook tegen de hele paardensport keert. De onlangs verschenen verdere film over Totilas lijkt bijna een PETA PR-machine. Kort voor de uitspraak van vrijdag kwam de volgende valse melding naar buiten dat Gal al veroordeeld zou zijn tot een boete. Wie zich niet intensief met de zaak bezighoudt, wordt al lang gemanipuleerd door de pr-campagnes van PETA. Gal moet volgens de PETA veroordeeld worden en met hem de hele paardensport en de fokkerij”, zo melden zij op hun website.

Juridische stappen

“De agitatie tegen de Nederlander heeft zijn sporen nagelaten. Niet alleen bij Gal, wiens reputatie permanent is bezoedeld. Nee, het is een agitatie tegen de paardensport! Zo riep PETA op tot deelname aan de petitie aan het IOC “Geen paardensport op de Olympische Spelen” in augustus 2021. Verder roept PETA in verschillende artikelen op om een paardensportevenement niet bij te wonen en omschrijft het CHIO Aken als dierenmishandeling, net als paardenraces, fokkerij enzovoorts. In 2019 diende PETA een klacht in tegen het Duitse FN, Volgens berichten zijn ook Paul Schockemöhle, Klaus-Martin Rath, Ann Kathrin Linsenhoff en Isabell Werth gemeld of bedreigd met klachten door PETA. Gal laat zijn advocaten nu onderzoeken of hij juridische stappen zal ondernemen.”

Bron: De Hoefslag/ EQWO