Diederik van Silfhout - Arlando N.O.P.
Jumping Indoor Maastricht 2016
© DigiShots
Diederik van Silfhout - Arlando N.O.P. Jumping Indoor Maastricht 2016 © DigiShots DigiShots

Piaffekoning Arlando met pensioen

Dressuur

KWPN-hengst Arlando (v. Paddox), die zeer succesvol was onder Diederik van Silfhout en later onder de Deense Anna Zibrandtsen, is met pensioen. Dat meldt Eurodressage

Advertisement

Diederik van Silfhout

Onder Diederik van Silfhout liep hij naar brons op het WK in Cean 2014, goud op het EK in Aken 2015 en een vierde plek op de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Daarna won hij met de jonge amazone Anna Zibrandtsen naar zilver op het EK in 2017. 

“Arlando was altijd heel vlug, heel sensibel. In het begin was dat lastig om dat in goede banen leiden. Later werkte zijn werkwilligheid juist in ons voordeel. Hij vond helemaal niks moeilijk en was geboren voor de piaffe”, vertelt Diederik van Silfhout.

Paddox

Met de vader van Arlando, Paddox, werd Van Silfhout Europees kampioen Junioren in 2006. ”Paddox was een ander soort paard. Feller. Meer hengst. Arlando was gemakkelijker en sensibeler. Toch heeft hij zijn eerlijke karakter en sterke achterbeen van zijn vader. Arlando had de aandacht altijd bij mij en als ik geen fouten maakte, deed hij dat ook niet.”

Wedstrijdpauze

Na een wedstrijdpauze van twee jaar verscheen Arlando eind augustus 2020 weer in de ring. Tot een internationale rentree kwam het helaas niet. De hengst komt na een blessure niet meer terug op zijn oude niveau in de topsport. Anna en Arlando kwamen in 2018 voor het laatst op internationaal toneel en reden in 2020 hun laatste nationale wedstrijd in Denemarken. De hengst zal thuis zeker nog fanatiek gereden worden, maar wordt in het vervolg niet meer uitgebracht op wedstrijden. 

Professor

Een leerpaard is Arlando nog steeds voor Anna. “Ik leer nog elke dag van hem. Inmiddels rijd ik een aantal veelbelovende jonge paarden. Alles wat ik hen kan bijbrengen, heb ik van Arlando meegekregen. Hij is mijn professor. Ik vertrouw hem 200 procent en dat vertrouwen neem ik mee tijdens de opleiding van mijn andere paarden.” 

Arlando is nog steeds beschikbaar voor de fokkerij via www.hengstarlando.nl.

Bron: Eurodressage / Hoefslag