Grieteke Oldenburger - Flabbergasted OSN
Hippiade 2016
© DigiShots
Grieteke Oldenburger - Flabbergasted OSN Hippiade 2016 © DigiShots Foto: DigiShots

Grieteke Oldenburger: “Zo maak ik Fashion Hill én de nieuwe eigenaar blij”

Dressuur

Het Zware Tour-paard Fashion Hill (v. Uphill) is verkocht naar Amerika. Fashion Hill werd door Grieteke Oldenburger onder de naam Flabbergasted OSN uitgebracht in de sport. Ook was Kim Noordijk een paar keer met de hengst in de ring te vinden.

Advertisement

Al uitgeleend

“Het schip komt maar één keer langs, en dat was nu”, reageert Grieteke nuchter. “Ik kan hem hier laten staan en af en toe een wedstrijdje rijden omdat het zo leuk is, maar op deze manier maak ik iemand anders blij met hem en heeft hij er ook veel meer aan. Het is voor mij niet aan de orde om in het kader te komen of internationaal te rijden. Ik had Fashion al uitgeleend aan Kim, dus eigenlijk is het ook wel goed zo. Hij is grappig, heeft altijd goede zin en wil graag werken. Waarom zou ik hem dat niet gunnen? Ik kijk altijd vanuit het paard en hij wordt er niet beter van als ik hier af en toe wat met hem doe.”

Alleen mee

Wat waren voor Grieteke de hoogtepunten met de hengst? “Eigenlijk was alles wel een keer een hoogtepunt. Hij is via de familie Van Norel op vijfjarige leeftijd bij mij gekomen. Toen had hij nog niets gezien. Iedere keer leerde hij weer wat nieuws. Hij deed het zo makkelijk en altijd heel spelenderwijs. Het is ook echt een genot om Fashion mee te nemen op wedstrijd. Ik nam hem zelfs in mijn eentje mee. Dan parkeerde ik hem naast het uitklapbare opstapje van mijn trailer en reed ik er zo mee weg.”

Grapjas

“Fashion had altijd wel een grapje onderweg in de proef. Er was altijd wel iets dat niet had gehoeven, maar boos worden kon ik ook niet op hem. Hij is een kwajongen en daar houd ik wel van. Ik vind het geweldig als paarden hun eigen inbreng hebben. Twee jaar geleden heeft hij bijvoorbeeld een paar keer Working Equitation gereden met Marco Boavista. Dat vond hij super leuk. Fashion moest even stilstaan bij de poort en daar stond een boom naast. Hij neemt zo een hap en ondanks dat die blaadjes nep waren en hij er niet op aan het kauwen was, had hij ze nog drie à vier onderdelen lang in zijn mond”, grinnikt ze.

Handen vol

Na het vertrek van Fashion Hill hoeft Grieteke niet stil te zitten. “Ik heb een elfjarig paard staan die nog nooit eerder wat gedaan heeft, dus die vindt alles bijzonder. Dat is een projectje voor de langere termijn. Het paard gaat het zeker goed doen in de toekomst. Ook heb ik een nieuw talent van Van Norel op stal staan: een merrie van Expression. Zij moet nog veel leren, maar is heel getalenteerd en ik vind het leuk om haar op te leiden. Ten slotte staat er nog een 6-jarige Governor-merrie. Haar wil ik Z2 hebben maar ze is nu eerst drachtig. Vonk (Vonkenstein, haar Grand Prix-paard, red.) geniet hier ook van zijn pensioen. We gaan soms nog op buitenrit of rijden hier thuis nog, maar hij gaat niet meer mee op wedstrijd.”

Fijne mensen

Ten slotte geeft de amazone aan dat ze heel erg dankbaar is voor mensen zoals de familie Van Norel. “Zij hebben zoveel vertrouwen in mij dat ze niet elke week op de stoep staan om het in de gaten te houden omdat ze weten dat het goed gaat. Mijn man net zo. Paarden zijn inmiddels noodgedwongen zijn hobby geworden. Zonder die mensen om je heen kun je dit niet doen, zeker niet omdat dit voor mij ook gewoon hobby is naast mijn werk.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots