Stephanie Brieussel - Amorak
CDI3* Compiegne 2018
© DigiShots
Stephanie Brieussel - Amorak CDI3* Compiegne 2018 © DigiShots DigiShots

Einde wedstrijdcarrière voor Grand Prix-paard Amorak

Dressuur

Amorak (v. Special D), het Grand Prix-paard van de Franse Stéphanie Brieussel, gaat met pensioen. De combinatie verscheen voor de laatste keer in de ring in februari dit jaar, op CDI 3* Le Mans.

Advertisement

Brieussel leidde. de 16-jarige KWPN’er zelf op van Lichte Tour tot en met de Grand Prix. In 2014 debuteerden ze op het hoogste niveau, waarna vele kampioenschappen volgden. Ze maakten onder andere deel uit van het Franse team op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 en op het EK in Rotterdam 2019

Ziekte van Lyme

“Amarok lijdt aan de ziekte van Lyme”, vertelt Brieussel aan Cheval Magazine. “We hebben het destijds behandeld, waarna perioden van ups en downs volgden. Op de terugweg van Le Mans besloot ik dat het goed was geweest. Hij heeft mijn carrière gemaakt en daar wil ik hem maar al te graag voor bedanken”

Toch was dat nog niet zo makkelijk, want Amarok hield niet zo van de wei. Hij werd liever vertroeteld op stal, afgewisseld met zijn werk. Brieussel zorgde daarom voor een zeer rustige en vloeiende afbouw van zijn werk. Sinds half oktober geniet Amarok van zijn pensioen in de wei.

Bron: Cheval Magazine / Hoefslag

Foto: Digishots