Patrik Kittel - Fiontini
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Patrik Kittel - Fiontini World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

“Fiontini is een paard van wereldklasse”

Dressuur

In augustus raakte bekend dat Patrik Kittel drievoudig wereldkampioene Fiontini (v. Fassbinder) onder het zadel kreeg. Eigenaar Andreas Helgstrand meldt nu dat de 11-jarige merrie verkocht is aan Grand Prix-Amazone Anna Buffini.

Advertisement

Topresultaat in Aken

Fiontini heeft al een mooi palmares. Op het WK voor jonge paarden kaapte ze drie overwinningen weg, net als op andere kampioenschappen voor jonge paarden. Ze heeft ook al een aantal overwinningen en ereplaatsen in de internationale Grand Prix op haar naam kunnen schrijven. 

Fiontini werd gereden door Severo Jurado Lopez, waarna eigenaar Helgstrand de teugels overnam. Maar die had niet de tijd om voldoende wedstrijden te rijden, wat wel nodig was voor een paard op dat niveau. Hij liet de vervolgopleiding van  Fiontini over aan Patrik Kittel. Kittel bracht Fiontini afgelopen zomer voor het eerst uit en won met haar de Grand Prix in Grote Brogel. Voor hun freestyle op  het CHIO Aken kreeg de combinatie een prachtige score van 83,5%.

“Debuut in Wellington”

De Amerikaanse Grand Prix-amazone Anna Buffini behoorde bij de U25 al tot de top en is ook bij de senioren succesvol met Sundayboy (v. Kennedy) en FRH Davinia La Douce (v. Don Frederico). In Aken werden Buffini en Davinia nog vierde in de Grand Prix Special. Tijdens een bezoekjeaan de stallen van Kittel viel ze voor de charmes van Fiontini. De merrie verhuist nu naar de Verenigde Staten.

Buffini vertelt: “Toen ik Fiontini voor  het eerst reed, duurde het maar een paar seconden voor ik verliefd was. Ze is een erg bijzonder paard, maar ook erg lief. Ze heeft een groot hart, en dat betekent veel voor me wanneer ik op zoek ben naar een paard. Ik kijk ernaar uit om haar in de VS op stal te hebben en om haar beter te leren kennen. Als ik voel dat we er klaar voor zijn, maken we ons debuut in Wellington volgend jaar.”

“Wereldklasse”

Patrik Kittel zal dus niet met Fiontini starten in de Wereldbekerwedstrijd in Herning: “Ik ben triest dat ze mijn stallen verlaat. Ze is een paard van wereldklasse en ik krijg nog kippenvel wanneer ik terugdenk aan onze prestaties in Aken. Maar ik weet ook dat dit erbij hoort. De nieuwe eigenaar kan blij zijn met zo’n geweldig paard en ik twijfel er niet aan dat ze een perfecte match zijn. Ik zal genieten van de laatste dagen met Fiontini en ik wens hen het allerbeste.”

Bron: Helgstrand Dressage

Foto: DigiShots