Severo Jurado Lopez - Fiontini
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2017
© DigiShots
Severo Jurado Lopez - Fiontini Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2017 © DigiShots DigiShots

Patrik Kittel en Fiontini naar tweede plaats met 76,09% bij Grand Prix Spécial-debuut

Dressuur

Begin deze maand werd bekend gemaakt dat Partik Kittel de teugels van drievoudig wereldkampioen Fiontini (v. Fassbinder) overnam. Afgelopen weekend maakte de combinatie hun Grand Prix-debuut in Donaueschingen. In de Grand Prix behaalden ze 71,65% en in de Spécial deden ze er nog een schep bovenop. Met een knappe score van 76,09% werden ze tweede.

Advertisement

Ruiterfouten in Grand Prix

Na de Grand Prix-proef schreef Patrik op Facebook: “Fiontini deed het super goed! We behaalden bijna 72%. Door drie grote fouten van mij konden redden we het niet om over de 75% te gaan.” Aan de hand van de score van de Speciál kwam er een tweede post, waarin hij schreef hij dat hij ontzettend trots was.

Alles in huis

Direct nadat de ruiter de teugels overnam wist hij al dat hij een goed paard onder zijn hoede kreeg. “Fiontini is zonder twijfel een paard van wereldklasse. Ze staat nog niet lang bij mij maar ik heb al veel tijd in haar gestoken om haar te leren kennen. Fiontini heeft alles in huis om het te maken in de topsport, dus we kijken per dag wat de toekomst ons brengt”, zei Patrik toen.

Top drie

In de Spécial gaf Laura Tomlinson Patrik het nakijken. Ze stuurde haar paard Dsp Rose of Bavaria (v. Florestan I) naar een knappe 77,28%. In de Grand Prix stond ze ook al bovenaan. Partiks partner Lyndal Oatley schikte zich als derde. Samen met de KWPN-merrie Elvive (. Tuschinski) kreeg ze een knappe score van 75,13%.

Bekijk hier de volledige uitslag van de Grand Prix Spécial.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots.nl