Sterre en Bolletje
Sterre en Bolletje Picture Pure

‘Once in a lifetime’ pony Bolletje overleden

Dressuur

Het in Nederland wereldberoemde Welsh A-ruintje Bolletje (23), is komen te overlijden. Sterre Slosser was de laatste eigenaresse van de succesvolle pony, nadat hij jarenlang fantastisch presteerde bij de familie Fokker, de familie van Dalsen en de familie Glissenaar. 

Advertisement

Blind

Jarenlang had Bolletje last van een virus in zijn linkeroog, dat steeds erger werd. Uiteindelijk werd hij volledig blind aan dat oog, maar het vertrouwen in de jonge Sterre (7) was immens. “Hij volgde haar overal en in spannende situaties vertrouwde hij volledig op haar”, verteld Jennifer Slosser, de moeder van Sterre. 

Bolletje heeft op veel grote evenementen gelopen, waaronder Horse Event, en hij won vele kampioenschappen met verschillende ruitertjes. Met Sterre maakte hij afgelopen jaar zijn debuut in de B-dressuur. “Jury’s kwamen vaak het hokje uit om te vragen naar zijn oog. Vaak waren ze dan verbaasd wat voor powerpony hij nog was. Ondanks zijn leeftijd was hij topfit en hij testte Sterre vaak genoeg uit.”

Limited edition

“Voor mijn dochter was hij haar hele wereld”, aldus Jennifer. Het plan was dat hij met Sterre zijn laatste jaren in de sport zou lopen, maar dat was helaas maar van korte duur.

“Hij was een gouden pony met een hele mooie bagage aan ervaring. Een echte ‘once in a lifetime’ pony, met een limited edition karakter en een speciale handicap!”

Gewacht

“Hij heeft gewacht tot Sterre van school kwam, ging liggen en wilde niet meer opstaan. We wisten dat zijn tijd was gekomen, ook al zijn we kapot van verdriet. Hij was van goud.”

Bolletje werd 23 jaar geleden geboren als Richard’s Roeltje bij zijn fokker Ed Hoek.

Bron: Hoefslag

Foto: Picture Pure