Isabell Werth - Weihegold Old
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Isabell Werth - Weihegold Old Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Isabell Werth neemt afscheid van de wedstrijdsport: “Ik wil voor mijn 60e gestopt zijn”

Dressuur

Lange tijd vond Isabell Werth het niet leuk om een vraag over het einde van haar carrière te krijgen. Toch heeft de meest succesvolle dressuuramazone van Duitsland zich nu voor het eerst uitgelaten over haar planning voor de toekomst: na de Olympische Spelen van Parijs 2024 komt er een eind aan haar sportcarrière. 

Advertisement

Parijs

“Tot Parijs, of dat nu in 2024 of 2025 plaats gaat vinden, ligt de focus op de sport”, vertelt de 52-jarige amazone. Ze wil zich  opnieuw klaar gaan stomen voor een Olympische Spelen, maar wil op 60-jarige leeftijd zeker niet meer te vinden zijn in de wedstrijdring. 

Paardenwissel

Daarnaast zal er de komende drie jaar een generatiewissel van paarden plaats gaan vinden bij Werth op stal. Bella Rose herstelt momenteel van koliek en zal daardoor niet meer van start gaan op een kampioenschap en de 16-jarige Weihegold gaat terug naar haar eigenaar. 

Werth heeft haar zinnen inmiddels gezet op de 11-jarige Quantaz, die ze deze week start in Aachen. Daarnaast heeft ze hoge verwachtingen van de 9-jarige Superb. Deze merrie is in eigendom van Madeleine Winter-Schulze en zou volgens Werth in de voetsporen van Bella Rose kunnen gaan treden. 

Pensioen

“Nadat ik me terugtrek uit de wedstrijdsport gaat de focus nog meer op de training liggen. Dat heeft me altijd al gefascineerd. Ik hoop dat mijn team thuis de komende drie jaar met mij mee wil ontwikkelen.”

Bron: Hz.de