Afbeelding

#Tokio | Dagboek Maud (5): “Bye, bye Tokio”

Dressuur

Maud de Reu (22) en de 18-jarige ruin Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) maken deel uit van het Paralympische team van TeamNL. Voor de Hoefslag hield zij een dagboek bij, dit is haar laatste. Na haar individuele test was ze klaar en leefde ze mee met haar team.

Advertisement

Onwijs spannend

“Wat was de landenwedstrijd onwijs spannend! En wat reden ze allemaal super proeven! Sanne moest als laatste van ons land en daarna wisten we eigenlijk bijna meteen wat het zou worden, zenuwslopend!
Maar o zo knap! Ik heb heel hard voor ze geduimd en geklapt en we waren en zijn allemaal rete trots op ze! Zilver, heel dik zilver!”

Lange dag

“De Kür-maandag was een lange dag voor iedereen. ’s Morgens heb ik ook nog vet check en soundcheck gedaan, voor het geval dat er twee zouden uitvallen. En Rixt was al de eerste die was uitgevallen. Haar Findsley verstapte zich,  waardoor hij niet voor de keuring is gekomen en is teruggetrokken. Daarna konden we even chillen en ‘s middags om 16:00 uur begonnen de küren. We hebben alles zitten kijken. Sanne was de eerste Nederlander. Ze reed een waanzinnige kür! We hadden kippenvel, en dat bij 38 graden!”

Spannend tot eind

“Frank reed ook een super goede kür. Het was tot het laatste moment spannend. We hadden hem zo het goud gegund, maar op 0,3 greep hij net mis en werd het zilver. Alsnog een onwijs mooi resultaat natuurlijk! Daarna heb ik mijn eigen grade samen met Rixt zitten kijken. Voor ons allebei was het zuur om niet zelf mee te doen. We konden nu wel een keer de hele rubriek kijken, wat normaal natuurlijk niet lukt, omdat je zelf start. Er zat wel erg veel kwaliteitsverschil in onze grade. Dan denk je wel bij sommige combinaties, die hadden we makkelijk kunnen hebben…Hihi… Maar goed, dat hoort er natuurlijk wel bij, als we dat niet zouden denken, zou het niet goed zijn.”

Afsluiting

“Daarna keken we de prijsuitreiking en deden we op stal nog even gezellig een drankje als afsluiting met zijn allen. Mijn moeder is al naar huis. Vandaag vliegen wij als ruiters met team NL bondscoach Joyce, manager Adrianne en fysio Guus terug naar Nederland. De paarden volgen in de nacht, met onze team dierenarts Wim.”

Gouden Weby

“Gisteren stond dus in het teken van inpakken, nog even rijden en samen nog even sushi eten. Vandaag gingen we al om vijf uur uit bed. Tokio was een waanzinnige ervaring. Zoveel emoties. Zoveel geleerd. En dat allemaal met mijn gouden Weby. Dit waren mijn eerste Spelen, maar hopelijk niet de laatste. Bye bye Tokio, bedankt voor alles!”

Bron: De Hoefslag

Foto: FEI

Afbeelding