Kirsten Brouwer - Lightning Star
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Kirsten Brouwer - Lightning Star FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden I Lightning Star RR (v. Ferguson) en Kirsten Brouwer tweede in kwalificatie proef 5-jarigen

Dressuur

Ze kwamen al vroeg in de rubriek aan de start, maar toch wist maar één combinatie zich boven de score van Kirsten Brouwer en Lightning Star RR (v. Ferguson) te rijden. Dat was Eva Moller met Danciero 7 (v. Dancier).

Advertisement

Fantastische proef

Om 10:38 uur kwamen Lightning Star RR (v. Ferguson) en Kirsten Brouwer aan de start. Ze reden een fantastische proef dat resulteerde in de tweede plaats met 9,52 punten. Lightning Star liet prachtig voorbeen gebruik zien in de draf met veel afdruk, veel buiging in de gewrichten en ze liet al veel aanleg zien voor verzameling. Alles lijkt de merrie super makkelijk af te gaan. De stap heel ruim en los door het lijf. De galop goed van de grond en met heel veel techniek en balans. Prachtig voorgesteld!

PAVO Cup

Het laagste punt dat de combinatie kreeg is een 9,2 voor galop. Ze komen daarmee op een totaal van 9,52 punten. In de Pavo Cup finale 15 augustus eindigde Lightning Star achter Las Vegas. Vandaag zijn de rollen omgedraaid. 

Om 9:00 uur vanmorgen begon Las Vegas (v. Ferdaux) als eerste 5-jarige aan zijn proef op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. Onder Franka Loos liep de hengst naar 9,18 punten en werd hiermee uiteindelijk zesde..  

Volg hier de live uitslagen

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots