Leunus van Lieren en Thamar Zweistra op Hexagons Double Dutch
Stal Hexagon 2020
© Digishots
Leunus van Lieren en Thamar Zweistra op Hexagons Double Dutch Stal Hexagon 2020 © Digishots Foto: DigiShots

Kür zege Thamar Zweistra en Double Dutch op CDI Zandhoven: “Steeds makkelijker”

Dressuur

Thamar Zweistra beleefde een heel mooi weekend op CDI3* Zandhoven in België. Met Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) en Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) reed ze in alle proeven bovenaan mee.

Advertisement

Vanzelfsprekend

Met Double Dutch werd ze derde in de Grand Prix met 70,78% en won ze de Kür op muziek met 76,05%. “Ik ben zeker tevreden over Double. De Grand Prix voelde heel fijn en vanzelfsprekend aan. Ik kwam de proef uit met een gevoel van ‘zo dat ging best makkelijk’. Ik kwam heel fijn de proef door. Toen ik het terug keek vond ik wel dat ik hier en daar wat beter had kunnen afwerken”, vertelt Thamar. Over de Kür vervolgt ze: “In de Kür was hij iets scherper en iets meer er aan. Het wordt gewoon steeds makkelijker allemaal. Het hangt van Alex (van Silfhout bondscoach red.) af waar we de volgende keer weer naar toe mogen. Ik hoop dat we in Aken mogen starten. Dat is zo’n gaaf concours. Daar zeg ik geen nee tegen.”

Te bang

Met Ich Weiss werd ze zevende in de Grand Prix met 69,87%. In de Grand Prix Special noteerden ze 71,809% en werden daarmee derde. “De eerste dag was Ich Weiss te bang. Het was best een ring met allure en er gebeurde veel om de ring. Ik had het niet verwacht, want hij is nooit kijkerig, maar nu vond hij het toch een beetje eng. We hadden niet echt grote fouten, maar hij voelde heel strak aan. Gelukkig had hij nog een dag vrij voor de Special. Tussendoor heb ik een aantal keren met hem door de ring gewandeld. In de Special was hij nog steeds wel heet, maar ik kon er veel fijner aan rijden en hij was veel meer losgelaten. Hij is heel stoer, maar heeft nog ene beetje een klein hartje. De jury zei ook dat als hij iets meer zelfvertrouwen krijgt, het straks allemaal achten worden. Super fijn natuurlijk.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag