Isabell Werth - Bella Rose
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Isabell Werth - Bella Rose FEI European Championships 2019 © DigiShots DigiShots

CHIO Aken laatste wedstrijd voor Bella Rose en Isabell Werth

Dressuur

CHIO Aachen wordt de laatste wedstrijd voor Bella Rose (v. Belissimo M) en Isabell Werth. Daarmee komt er een eind aan de bijzondere prestaties van het legendarische duo.

Advertisement

14 jaar geleden zag Werth de merrie voor het eerst. Ze wist meteen dat dit een bijzondere ging worden. Bella Rose is inmiddels 17 jaar oud, won vele grote wedstrijden, waaronder twee gouden medailles op de Wereldruiterspelen in Tryon en de Grand Prix in Aken. Nadat ze dit jaar individueel zilver en teamgoud wonnen op de Olympische Spelen, besloot Isabell Werth dat dit het goede moment is om Bella Rose terug te trekken uit de sport. 

Emotioneel

“Haar temperament, talent, bijzondere beweging, de wil om te presteren en dat in combinatie met heel veel kracht maakt Bella Rose zo bijzonder”, aldus Isabell Werth. Ontspannen rondjes rijden op de renbaan was op het begin bijvoorbeeld een grote uitdaging. De opleiding vereiste veel geduld. 

Werth komt dus nog één aan de start met Bella Rose. Showdirecteur Frank Kemperman maakt nog niet bekend hoe de afscheidsceremonie eruit gaat zien. “Dat blijft geheim.” Maar Isabell Werth is over één ding zeker: “Het wordt weer heel, heel emotioneel.”

Bron: CHIO Aachen

Foto: Digishots