Isabell Werth en Bella Rose
Isabell Werth en Bella Rose Foto: DigiShots

Wereldranglijst: Isabell Werth stoot zichzelf van koppositie

Dressuur
Advertisement
Isabell Werth begon 2019 nog bovenaan de wereldranglijst met Weihegold OLD. Ook het nieuwe decennium begint ze bovenaan, echter met haar andere topmerrie; Bella Rose.

Prestaties voor Isabell Werth

Hoewel Bella Rose (v. Belissimo M) voor het laatst op het EK in Rotterdam aan start kwam, waren de resultaten voldoende om de koppositie alsnog vast te houden. Deze wisseling heeft voor enkele prestaties gezorgd voor de Duitse. Zo is zij de enige amazone ooit die met twee paarden op nummer een positie aan het jaar begon. Daarnaast is dit het vierde jaar op rij dat Werth het jaar bovenaan de wereldranglijst begint. Dat is niet het enige! Ook met de ruin Emilio weet Werth zich op plek negen te plaatsen in de top 10.

Duitse overmacht

Op de eerste ranglijst van dit jaar is de Weihegold OLD, een dochter van de eerder deze week overleden Don Schufro, een plekje gezakt. Net als in op de vorige wereldranglijst worden plek drie en vier eveneens bezet door twee Duitse amazones. Op de derde plek staat Dorothee Schneider genoteerd, die een zeer succesvol jaar achter de rug heeft met Showtime FRH (v. Sandro Hit). Jessica von Bredow-Werndl, die met TSF Dalera BB (v. Easy Game) naar steeds hogere scores rijdt, staat wederom vierde.

Grootste sprong

Charlotte Dujardin maakt met Mount St. John Freestyle de grootste sprong op de wereldranglijst. Zo steeg de combinatie van plek 48 naar nummer zes.

Nederlanders

Hans-Peter Minderhoud staat met GLOCK's Dream Boy (v. Vivaldi) genoteerd als de hoogst geplaatste Nederlander. Zij worden gevolgd door Emmelie Scholtens en Desperado, eveneens een Vivaldi-zoon. De steeds verbeterende combinatie steeds van plek 31 naar 22. Bron: Dressage-News/Hoefslag/FEI Foto: DigiShots