Britt van der Panne - Co
Subtop Nispen 2020
© DigiShots
Britt van der Panne - Co Subtop Nispen 2020 © DigiShots DigiShots

Britt van der Panne moet afscheid nemen van Co: “Het valt ontzettend zwaar”

Dressuur

Britt van der Panne en Co (v. Johnson) waren nog niet lang een combinatie samen. Haar ouders kochten de vos met het oog op de U25. In juni 2020 debuteerden ze, in juli datzelfde jaar reden ze de eerste keer U25. We spraken toen na afloop met haar.

Advertisement

“Mijn ouders hebben me met hem een kans gegeven om mijn dromen uit te laten komen. Hij sleepte me door de proeven heen en ik heb ontzettend veel van hem geleerd. Door hem heb ik U25 gereden en daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor”, vertelt Van der Panne. 

Alles op alles gezet

“We weten niet hoe, maar zeven maanden geleden heeft hij zijn been flink beschadigd. De afgelopen maanden is hij meerdere keren geopereerd en hebben we alles op alles gezet om het beter te krijgen, maar het mocht helaas niet baten.” 

Na al die maanden hoop te hebben gehad, is Van der Panne nu helemaal gebroken. “Vandaag heb ik afscheid moeten nemen van mijn lieve, gekke en mega knappe Co. Tranen lopen over mijn wangen. Ons avontuur was te kort, maar wát heb ik van hem genoten.”

Bron: Hoefslag / overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots