Levy Janssen met Evita Ronia.
Levy Janssen met Evita Ronia. Privébezit

Levy Janssen: “Evita is echt een prinsesje en zo behandelen we haar dan ook”

Dressuur

In april nam Levy Janssen de teugels van Evita Ronia (v. Westpoint) over van Diana van de Bovenkamp. Inmiddels hebben ze hun eerste twee Junioren wedstrijden er al op zitten, en kan Levy niets anders dan super positief zijn.

Advertisement

Altijd een goed gevoel

“Het bevalt eigenlijk heel goed”, begint de amazone enthousiast te vertellen. “Evita is een hele werkwillige merrie die iedere dag wel wil werken. Dat is heel erg fijn. Elke keer is de training heel goed. Ik ben eigenlijk nog nooit afgestapt met de gedachte dat het niet zo lekker ging. Evita is daarnaast ook heel lief. We staan nog steeds bij Diana onder begeleiding en ze helpt ons ook op de wedstrijden. Mede daardoor gaat het gewoon heel erg goed.”

De ring in

De eerste Junioren wedstrijd was voor Levy nog wel een beetje spannend. “We waren toen eigenlijk nog helemaal niet lang een combinatie. Maar thuis ging het zo goed, dat Diana ook tegen me zei dat ik toch een keer de ring in moest. De eerste wedstrijd zijn we vooral gaan wennen aan elkaar. Toen hebben we het vooral rustig aan gedaan zodat we elkaar konden leren kennen in de ring. De tweede wedstrijd ging het beter. Alles wat de eerste keer nog even wennen was, ging nu al beter.”

Veel leren

“In de tweede wedstrijd reden we al met wat meer pit en kon ik het allemaal wat meer afwerken. Daardoor werden we net iets perfectionistischer. Ik was ook blij met de score, bij één jurylid hebben we zelfs al de 70% aangetikt.” Levy heeft nog niet veel ervaring op dit niveau. “Met mijn vorige paard ben ik één keer Junioren gestart. Ik vind het heel fijn dat Evita alles al kent, daardoor kan ik veel van haar leren. Over twee weken hebben we een wedstrijd in Tolbert gepland staan. Dat is voor ons de eerste K&U-wedstrijd. Dat is wat groter, dus kunnen we ook beter zien hoe we ervoor staan.”

Fijne samenwerking

Levy is ontzettend blij met de manier waarop het gaat. “Evita kan het allemaal en met de begeleiding van Diana gaat het echt goed. Zij kent Evita het allerbeste en weet precies hoe ze mij moet helpen. Ik kan super veel van haar leren. Ze heeft Evita ook super goed aangereden en dat is heel fijn.” Wat vindt ze het leukst aan de merrie? “Dat de zo lief en werkwillig is. Ze is wel een prinsesje en zo behandelen we haar dan ook. Evita is heel erg op mensen gericht en wil alles meemaken.”

Observatiewedstrijden en internationaal

“Daarnaast hielp ze me er ook super fijn doorheen toen ik zenuwachtig was voor de wedstrijden”, gaat ze verder.  ”Ze trok zich niets van mijn zenuwen aan. Volgend jaar willen we observatie- en kaderwedstrijden mee gaan rijden. Ook wil ik graag naar het buitenland om daar internationaal te starten. Dat is wel een doel voor de toekomst.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Levy Janssen