Afbeelding
Foto: Christa Merk

Iets bijzonders fokken? Gallito maakt je dromen waar!

Dressuur

Ben jij ‘in’ voor een veulen dat opvalt? Gallito Pujedo is een bijzondere verschijning, niet alleen door zijn valkkleur, maar vooral door zijn dressuuraanleg en top instelling. De Lusitano-hengst liep in 2019 succesvol in de klasse ZZ-Licht dressuur. Hij maakt binnenkort zijn debuut in de Prix St George. 

Advertisement

Gallito heeft een heel mooi voorbeengebruik, draaft lichtvoetig met een prachtige houding, kan goed sluiten en heeft in de verruimingen veel schoudervrijheid. Hij passageert en piaffeert met een zeer goede techniek. De oefeningen voor het hoogste niveau in de sport gaan Gallito makkelijk af.

Hoge dressuur met amateurruiter

De 1.66m grote valkhengst maakt hogere dressuur mogelijk voor een amateurruiter. Hij leert heel snel, is onvoorstelbaar makkelijk en zijn meewerkende karakter is ongeëvenaard. Hoewel Gallito momenteel wordt opgeleid voor de Prix St George-dressuur, draait hij ook voor een sprongetje zijn hoe niet om. Met een groep paarden het bos in, naar het strand en natuurlijke hindernissen springen, Gallito geniet er van.

Zonder zadel het bos in

Zoals veel Lusitano’s laat Gallito zich heel mooi €˜aan’ en ‘uit’ zetten. Moet hij aan het werk, dan doet hij dat graag. Wil je zonder zadel aan een lange teugel het bos in, dan kan dat ook. En als je dan opeens alsnog een changementen-serie wil springen, kan dat ook nog. Een top meewerkend karakter. Het Zuideuropese ras staat bekend om haar dressuuraanleg, het talent voor verzameling en passage-piaffe. In de sport zijn er veel Lusitano’s internationaal succesvol in de topsport. Het Portugese Lusitano-stamboek APSL staat op de WBFSH-stamboekenranking 2020 op de zesde plaats.

Fokkerij van dressuurpaarden

Het is dan ook niet verwonderlijk dat meerdere sportpaardenstamboeken in Europa Lusitano’s goedkeuren of erkennen. Er zijn initiatieven waarbij stamboeken veulens van barokke merries en dressuurhengsten en veulens van barokke hengsten en dressuurmerries registreren, stamboekpapieren en paspoorten uitgeven. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het KWPN en het AES. Gallito is met zijn langgelijnde model, zijn maat en goede manier van bewegen een hengst die uitstekend past om met moderne dressuurmerries te kruisen.

Valk, palomino, smokey-black

Gallito’s genetische kleurcode AAEeNCr betekent dat hij een dominant ‘verander’-gen (AA) en een enkel ‘verdun’ gen (NCr) bij zich draagt. Daarmee heb je 50% kans op een palomino-kleurig veulen uit een vosmerrie, 50% kans op een valkkleurig veulen uit een zwarte of bruine merrie en 50% kans op smokey-black kleurig veulen uit een zwarte merrie. Hij is derde generatie valk en heeft zelf een prachtige gouden gloed op zijn vacht. 

Let op: Speciale aanbieding tot 15 mei! 

Foto: Christa Merk