Dressuur

Foto: Remco Veurink
  • aangepast 29 juni 2021 22:51

Laura Tomlinson tevreden over Capri Sonne Jr en Fallatijn

Afgelopen donderdag kwam een aantal (aanstaande) topcombinaties in actie op een nationale subtop wedstrijd op de Solihull Riding Club in Groot-Brittannië. Laura Tomlinson bracht er haar toekomoestpaarden Fallatijn en Duval’s Capri Sonne Jr aan de start. In de Lichte Tour werd ze derde met het paard dat tot zo’n anderhalf jaar geleden door Theo Hanzon uitgebracht werd, Fallatijn, die liefkozend ‘Finn’ genoemd wordt. De expressieve voshengst van Vivaldi kwam uit op precies 70%, wat een derde plek betekende.

Topscore Lara Butler met Amiek C

De hoogste score in de Prix St. Georges was echter voor Lara Butler-Griffith met Amiek C met maar liefst 78,68%. De achtjarige ruin stamt van Ampère en wordt om die reden op stal ook wel ‘Ampy’ genoemd. Hij wordt gezien als de opvolger van Grand Prix-topper Rubin Al Asad. Als tweede eindigoede Alex Chick met SOS Montevideo met 72,06%.

Tweede Intermediaire II Duval’s Capri Sonne Jr

Voor ‘Cas’, oftewel Duval’s Capri Sonne Jr (v. Rhodium) was er ruim 71% in zijn tweede Intermediaire II ooit. De score viel een paar maanden geleden wat hoger uit, maar desondanks was Tomlinson erg tevreden over haar black beauty, omdat de wedstrijd in de winderige en kijkerige (buiten)ring gereden werd, wat het er voor de zwarte hengst en zijn amazone niet makkelijk op maakte. Het waren deze omoestandigheden die ook de score van de talentvolle Fallatijn beïnvloedden. Zowel Cas als Finn moeten op termijn medaillewinnaar Mistral Hojris (foto), die na de succesvolle Olympische Spelen van Londen met pensioen ging, vervangen. Video Fallatijn. Video Duval’s Capri Sonne Jr. Bron: Hoefslag Foto: Remco Veurink

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties