Bernadette Brune, hier met Spirit of the Age OLD
Bernadette Brune, hier met Spirit of the Age OLD

Prijsuitreiking gemist? Diskwalificatie!

Dressuur
Advertisement
De Duitse Grand Prix-amazone Bernadette Brune en haar veertienjarige Lights of Londonderry maakten afgelopen weekend hun comeback op het CDI in Herning. Ze werden derde in de kür, maar misten de prijsuitreiking. En dat betekende: diskwalificatie.

Voet geblesseerd, maar toch aan de start in Herning

Pech leek Brune afgelopen week te achtervolgen. Vlak voor de afreis naar het Deense Herning stapte haar vosruin Lights of Londonderry op haar voet. Het zag er niet naar uit dat haar gezwollen voet op tijd voor Herning terug in haar laars zou passen. Gelukkig trok de zwelling op tijd weg. Maar toen wachtte de 43-jarige amazone al een nieuwe verrassing.

‘Foute informatie gekregen, maar regels zijn regels’

Haar vosruin maakte in Herning zijn comeback na een blessure. De combinatie deed het meteen zo goed, dat ze voor de kür een score van 73,6% kregen. Goed voor een derde plaats! En dan moet je natuurlijk aantreden voor de podiumceremonie... Maar op de Facebookpagina van Brune stond te lezen: ‘Soms loopt het echt stom in het leven! Ik heb zo gevochten om in Herning te kunnen rijden met mijn geblesseerde voet. Dan valt alles zo goed in elkaar, en kon ik weer schitteren op het internationale circuit, na twee jaar zwangerschapspauze. Maar ik kreeg verkeerde informatie van iemand. Ik kon, hoe graag ik het ook wilde, niet bij de podiumceremonie aanwezig zijn. En daarom ben ik door de FEI gediskwalificeerd!’ Hoe erg ze het ook vindt, Brune accepteert dat ze werd uitgesloten. ‘Maar regels zijn regels, en daar moet je je aan houden. Nu weet ik hoe het zit, en vertrouw ik niet meer op informatie van anderen.’ Bron: St-Georg
Foto: DigiShots