Karen Nijvelt - Elysias
© DigiShots
Karen Nijvelt - Elysias © DigiShots

Nederlands feestje op CDI Le Mans

Dressuur
Advertisement
De Nederlandse dressuuramazones waren in topvorm vandaag in het Franse Le Mans. In maar liefst vijf van de zes rubrieken die vandaag werden verreden, kwam de overwinning in Nederlandse handen. Absolute topscores boven de 74% waren er voor Karen Nijvelt, Jonna en Micky Schelstraete en Lara van Nek.

Hattrick voor Schelstraete

Alle drie de ponyrubrieken in Le Mans werden gewonnen door Mickey Schelstraete en Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus). In de afsluitende kür scoorde Schelstraete 74.958%, ze werd door alle jury’s unaniem op één geplaatst. Lara van Nek werd tweede in het zadel van Baumann’s Despino (v. FS Don’t Worry) met 74.542%. Dit was de eerste internationale wedstrijd voor deze combinatie, Van Nek nam Despino na de Hippiade over van Thessa Gilbers. Noa van Rijbroek sloot met 71.375% het podium af, zij reed Cezanne de Luxe (v. FS Champion de Luxe).

Amber Schelstaete

Ook Micky’s zusje Amber Schelstraete deed goede zaken in Le Mans. Ze werd eerder al eerste en derde, en won vandaag de individuele proef bij de Children met 69.940%. Ze reed de merrie Burberry (v. Lord Loxley), die eerder met Demi Vermeulen teambrons won op de Olympische Spelen in Rio. Lynn Corts en Femme Fatale (v. Johnson) werden derde in dezelfde rubriek, zij scoorden 67.560%.

Pem Verbeek in vorm

Juniorenamazone Pem Verbeek brengt sinds enkele maanden Fernando Torres (v. Florencio) uit voor Veronique Swagemakers. De amazone viel in de landen- en individuele proef in Le Mans al in de prijzen. De kür sloot ze af met 72.958% en een klinkende overwinning.

Succes voor Zoë Kuintjes en Carlijn Vaessen

Zoë Kuintjes won al de landen- en de individuele proef bij de Young Riders. Met haar Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall) moest ze vandaag enkele combinaties voor laten gaan, ze werd vierde met 71.167%. Carlijn Vaessen eindigoede wel op het podium; haar Fossbury (v. Ampere) liep naar 72.167% en een derde plek. Een klein Nederlands tintje was er ook bij de combinatie die tweede werd. Griekse amazone Theodora Livanos reed Fido Dido (v. Florencio), die werd gefokt en opgeleid door Petra van Esch.

Yoeki Bos unaniem op één

Een prachtige overwinning was er voor Yoeki Bos en Vivaldi (v. Jazz). De combinatie won eerder deze week al de inter II met 69.176%; vandaag scoorde ze 68.590% in de Grand Prix Under 25 en schreef ze wederom de overwinning op haar naam. Beide dagen werd Bos door alle vijf de juryleden aan kop geplaatst.

Lichte Tour voor Karen Nijvelt

Karen Nijvelt en Jonna Schelstraete waren aan elkaar gewaagd vandaag in de Lichte Tour kür. Nijvelt ging er met 74.275% met de winst vandoor, van de jury bij E kreeg zij zelfs 77%. Ze zadelde Subli-winnaar en WK-ganger Elysias (v. Jazz) voor deze overwinning. Jonna Schelstraete scoorde een fractie minder dan Nijvelt, met 74.125% eindigoeden zij en Grand-Charmeur (v. Apache) op de tweede plek. Klik hier voor alle uitslagen van CDI Le Mans. Bron: Hoefslag