Thessa Gilbers sluit topseizoen af in stijl

Thessa Gilbers sluit topseizoen af in stijl

0 1468
Thessa Gilbers en Baumann's Despino op Jumping Amsterdam

Eerder deze maand verraste Thessa Gilbers al op de Europese Kampioenschappen voor pony’s. Vandaag in Ermelo herhaalde ze dit succes; met een prachtige overwinning in zowel de landenproef als de afsluitende kür werd ze met Baumann’s Despino (v. FS Don’t Worry) gekroond tot Hippiadekampioen DEZ2.

Unaniem op één

De kersverse A-kadercombinatie werd al vierde en vijfde op het EK in Bishop Burton, op de Hippiade bewees ze wederom haar goede vorm. De eerste proef won Gilbers met 73,376%, in de kür plaatsten alle juryleden haar unaniem op één. Een score van precies 75% was ruim genoeg voor de overwinning. De amazone is inmiddels zestien jaar, en dus bezig aan haar laatste seizoen bij de pony’s.

Baumann’s Despino naar Lara van Nek

‘Het is niet normaal, echt heel gaaf. Ik denk dat ik de zenuwen los heb kunnen laten en dat het daardoor nu ineens allemaal heel goed gaat. Dit had ik echt helemaal niet verwacht. Alles ging vandaag ook wel goed, het moest alleen eigenlijk allemaal nog wat netter, maar het is een geweldige afsluiting. Ik rijd Z bij de paarden en ga me daar nu verder helemaal op concentreren. Mijn pony is verkocht en gaat naar Lara van Nek.’

Succesweekend voor Schelstraete

Fleur Prinsen won met Next Black Magic (v. Nabucco R) de zilveren medaille, ze scoorde 72,875% in de kür. Micky Schelstraete won met 72,667% het brons. Zij zadelde hiervoor haar stoere schimmel Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus). Voor Schelstraete was het een succesvol weekend, gisteren won ze al haar juniorendebuut met Cupido. Met Schierensees Mithrill werd ze Hippiadekampioen in de klasse Z1.

Klik hier voor de volledige uitslagen van de Hippiade dressuur pony’s.

Foto: Digishots

Bron: KNHS/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties