Remy Bastings - Ambassador
Aachen Dressage Days 2018
© DigiShots
Remy Bastings - Ambassador Aachen Dressage Days 2018 © DigiShots

Subtop | Remy Bastings: "Het glas was halfvol"

Dressuur
Advertisement
De dag begon mooi in Meerlo, maar helaas gooide het weer roet in het eten van de ruiters die in de Zware Tour wilden starten. De rubriek werd afgelast. Maar er was wel een winnaar in de Lichte Tour. Remy Bastings won met Eqador (v. Cador) deze rubriek met 71,69%.

Waren ze allemaal maar zo

Bastings vertelt: 'Ik heb Eqador pas sinds oktober, dus ik kan alleen maar heel blij zijn dat we het nu al zo goed doen samen. Een week of drie heb ik hem een keer nationaal in Duitsland gereden en daar liep hij ook al heel fijn. Dus toen heb ik hem een beetje verder doorgewerkt en heb ik ons gisteravond eigenlijk pas ingeschreven voor deze wedstrijd. Met het losrijden was hij vandaag wel een beetje fris, terwijl hij normaal eigenlijk nergens naar kijkt. Hij was iets heter dan thuis, eigenlijk heel prettig. Maar als Eqador weet wat hij moet doen maakt hij zelden een fout. Ik zou willen dat alle paarden zo waren."

Wissels

'Ik heb hem kunnen kopen omdat hij grote moeite had met de wissels, die sprong hij gewoon niet goed door. Maar nu gaat dat een heel stuk beter. Ik denk dat het zo moeizaam ging omdat hij te verzameld was naar de wissel toe. Ik ben van mening dat een paard wel moet verzamelen om te wisselen, maar wanneer dat teveel gebeurt hij niet meer lekker door kan galopperen. Dus ik heb hem in het begin wat minder verzameld gereden en op een gegeven moment kwam die wissel gewoon. Toen hij het eenmaal link en rechts deed was de diagonaal ook geen punt meer, maar al met al heeft het wel een aantal maanden gekost.'

Het glas was halfvol

Bastings was ook enigszins verbaasd over zijn hoge punten vandaag. 'Ik had 69 en 74. Eerlijk is eerlijk, met die 69 was ik ook al heel tevreden geweest. Maar het is ook wel eens fijn als de jury deze punten geweest. Als ze het glas als halfvol zien. Je kunt natuurlijk overal iets van zeggen, maar het is fijn als de jury er het goede van kan inzien. 

Grand Prix

Volgens Bastings kan het paard enorm goed piafferen. Wat een fijn vooruitzicht is voor de Grand Prix. 'Ik wil hem nu gewoon meenemen om te kijken hoe hij op concours is en hem in dat stukje ook fijn naar mijn hand te krijgen. En ik vind het heel belangrijk dat ik een fijn paard kan voorstellen en de proef ook met een fijn gevoel uit kan rijden," besluit de ruiter.  In het ZZ-Zwaar mocht Esra de Ruiter de winst op haar naam schrijven. Met Mdg Equestrian's Connecticut reed ze naar scores van 67,36% en 64% wat goed was voor een eerste en tweede plek. Klik hier voor de uitslag. Zie ook: Remy Bastings: '˜Eerst correct en foutloos, daarna pas spectaculair' Tekst: Elaine Duurham Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: DigiShots