Thamar Zweistra - Double Dutch
Thamar Zweistra - Double Dutch Foto: DigiShots

Werth wint Wereldbekerwedstrijd Salzburg, Zweistra vijfde

Dressuur

Met deze plaatsing mag de combinatie zondag meerijden in de kür op muziek. "Daar zijn de punten te verdienen, dus daar gaan we nog even knallen. Ik heb een hele leuke kür, dus ik heb er gewoon zin in!"

Advertisement
In Salzburg werd tijdens Amadeus Horse Indoors de Wereldbekerwedstrijd gewonnen door Isabell Werth en Emilio (v. Ehrenpreis). Als laatste starter eindigde de combinatie met 78.957% op de eerste plaats. Thamar Zweistra en haar Hexagon's Double Dutch (v. Johnson Tn) behaalden een prachtige score van 70.478% en behaalden hiermee de 5e plek.

Bijna unaniem

De laatst vijf combinaties in de wedstrijd werden de eerste vijf met een score boven de 70%. Hiertoe behoorden ook Isabell Werth en Emilio. Zij werden bijna unaniem op nummer een gezet. Een enkel jurylid vond Benjamin Werndl, de nummer twee van deze Wereldbekerwedstijd, beter rijden dan Werth. Werndl werd hierdoor met zijn hengst Daily Mirror 9 (v. Damon hill) ook bijna unaniem tweede. In navolging van deze twee grote namen staat de Franí§aise Morgan Barbaní§on Mestre met haar Sir Donnerhall II OLD (v. Sandro Hit) 72.304% op nummer drie. Tussen Barbaní§on en Zweistra in staat de Oostenrijkse Victoria Max-Theurer met de Breitling W-nakomeling Benaglio. Deze combinatie noteerde een score van 72.109%. Zweistra sloot aan op de vijfde plaats.

Stappen gemaakt

Zweistra vertelt na haar proef aan Hoefslag: "Double was er fijn en mooi aan en we hebben een mooie plaatsing, daar ben ik heel tevreden mee. De laatste tijd hadden we in de training wel stappen gemaakt en dat had ik graag willen laten zien. Hij liep een 'steady' proef, mooi foutloos, maar wat we thuis doen lukte nog niet helemaal in de ring."

Gaat er voor

De amazone weet zelf ook goed waar ze nog wat in wil verbeteren. "In de ring mag het nog wat stiller en stabieler. Met het losrijden had ik hem al wel heel goed maar in de ring raakte hij dat net iets kwijt. Hij blijft er wel heel mooi aan en zal je nooit laten zitten. Double Dutch is echt een paard dat er voor gaat en dat is een heel fijn gevoel. Het is een heel fijn en vriendelijk paard en heeft er altijd zin in, dat is leuk om mee te nemen. Klik hier voor de volledige uitslag. Bron: Hoefslag Foto: DigiShots

[adrotate group="120"]