Isabell Werth - Weihegold OLD
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Isabell Werth - Weihegold OLD Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

Jumping Amsterdam I Wereldbekerkwalificatie voor Werth, Gal derde

Dressuur
Advertisement
Voor de vijfde keer op rij wint Isabell Werth een Wereldbekerkwalificatie in Amsterdam. Vandaag deed ze dit met haar routinier Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schufro) en een monsterscore van wel 90.280%. Charlotte Dujardin en Mount St. John Freestyle (v. Fidermark) reden ook een prachtige harmonieuze proef, maar konden net niet tippen aan de score van dressuurkoningin Werth. De combinatie was alsnog goed voor een torenhoge score van wel 89.505%.

Spannend

Na afloop van de competitie vertelde Werth aan Fei.tv: "Het was een lastige competitie. Voor mij was het de eerste keer dat ik in Amsterdam boven de 90%-grens kwam. Er hing een geweldige sfeer en er was een prachtig deelnemersveld. Velen scoorden boven de 80%, het was echt een mooie wedstrijd. Het was ook nog zeker een beetje spannend tussen Charlotte (Dujardin, red.) en mij, dat maakt het spannend en leuk!"

Gal en Zonik

Na een wedstrijdpauze sinds het Europees Kampioenschap in Rotterdam van augustus, zijn nu ook Edward Gal en Glock's Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack) helemaal terug. De combinatie zette een knappe proef neer die werd beloond met een staande ovatie en 85.385%. Waar Glock's Zonik N.O.P. gisteren nog een beetje gespannen was na zijn wedstrijdpauze, leek hij dit nu beter te kunnen afvloeien. Met het oog op Tokio rijdt Gal niet mee aan de finale van de Wereldbeker, vertelde hij gisteren aan Hoefslag-verslaggever Robert Hüsken. Toch zorgt het Olympische jaar niet voor druk bij de ruiter: "Met Tokio ben ik niet anders aan het rijden dan normaal."

Hans Peter Minderhoud

De tweede Nederlander in de top 10 is Hans Peter Minderhoud met zijn Glock's Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) op nummer zes. De combinatie reed een fenomenale kür op muziek die eveneens werd beloond met een staande ovatie van het publiek. De jury kende een score van 82.780% toe. Tussen Gal en Minderhoud staan Jessica von Bredow-Werndl en Zaïre-E (v. Son de Niro) op nummer vier en Helen Langehanenberg met Damsey FRH (v. Dressage Royal) op vijf.

Emmelie Scholtens

Ook Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. (v. Vivaldi) zijn goed voor een plek binnen de top tien, waarmee ze na de Duitse Dorothee Schneider en DSP Sammy Davis Jr. (v. San Remo) op de achtste plaats eindigen. Scholtens en haar zwarte hengst imponeerden de zaal met hun uitgestrekte gangen en waren goed voor 80.565%. Hiermee was deze combinatie de laatste die boven de 80%-grens bleef. Gisteren werd de combinatie derde in de Grand Prix.

Overige Nederlandse deelname

De tiende plaats was voor Anne Meulendijks en haar MDH Avanti N.O.P. (v. United). Deze combinatie liet vooral wat punten liggen bij de eners, waardoor ze uitkwamen op een score van 77.690%. Zij wordt gevolgd door Adelinde Cornelissen en Zephyr (v. Jazz), die met net iets minder op de elfde plaats komen: 77.645%. De laatste Nederlander die mee mocht rijden in de kür was Denise Nekeman. Zij en haar Boston Sth (v. Johnson Tn) waren goed voor 75.075% en een dertiende plek. Klik hier voor de volledige uitslag. Bron: Hoefslag / Fei.tv Foto: © DigiShots