Foto: Sabine Timman
Foto: Sabine Timman

Thuis wedstrijdrijden? Dat kan met Hoefslag@Home!

Dressuur

De periode waar we nu in zitten vraagt om creatieve ideeën en oplossingen. Ben jij de gelukkige die nog steeds zijn paard kan blijven rijden en wil je graag weten waar je staat? Doe dan mee met Hoefslag@Home!

Advertisement

Mooie prijzen

Bij Hoefslag@Home rijd je thuis je proeven. Je krijgt meteen uitgebreide feedback waar je weer mee aan de slag kunt en je maakt kans op een aantal mooie prijzen. Wat dacht je van bijvoorbeeld de Academy4Horses instructieserie over schakelen, met bondscoach Alex van Silfhout? Een professionele jury beoordeelt de ‘thuisgereden’ proeven en bepaalt wie in de verschillende klassen de winnaars zijn. Er zijn vier periodes waarin je mee kunt doen. Deze duren steeds twee weken, in de maanden april en mei. Rijden kan in de volgende klassen: basis/licht/middelzwaar/zwaar/zeer zwaar. 

Leerzaam

Het concept van Hoefslag@Home is simpel. Kies een klasse die bij jou en je paard past, film je proef en laat deze beoordelen door een professionele jury. Deze geeft uitgebreide feedback, waardoor wedstrijdrijden nu ook leerzaam is! In de proeven moet vooral tot uiting komen hoe goed jij en jouw paard zijn getraind in de dressuur. Alle proeven zijn gebaseerd op harmonie tussen jou en jouw paard of pony, zodat je allebei plezier hebt in het rijden. Prettige bijkomstigheid is dat je in je vertrouwde omgeving kunt rijden.

Begin met oefenen

Op de site van WeAllRide kies je voor Hoefslag@Home en bepaal je welke categorie en welk niveau het beste bij je past. Download het protocol en begin met oefenen. Ben jij samen met je paard of pony klaar om deel te nemen aan de wedstrijd? Maak een video en upload deze via de website. Wie nu zijn of haar proef instuurt maakt bovendien kans op een extra prijs. Hoefslag@Home geeft namelijk aan de beste ruiters/amazones in iedere klasse de Academy4Horses cursus schakelen van Alex van Silfhout (t.w.v. 65 euro) cadeau. Daarnaast zijn er toffe extra prijzen van Kingsley en Koole Ruitersport.

Hoe werkt Hoefslag@Home?

Er worden 4 video-competities uitgeschreven in de volgende perioden:

  1. 1 april t/m 15 april
  2. 16 april t/m 30 april
  3. 1 mei t/m 15 mei
  4. 16 mei t/m 31 mei

Per ingestuurde proef betaal je ‚¬ 12,50 in plaats van 15 euro!

Voorwaarden

Het filmen van je proef kan veilig, volgens de geldende Corona-maatregelen. Dit zijn de voorwaarden:

  • Camerastandpunt is aan de baan bij C;
  • Het paard en de ruiters is de gehele proef volledig in beeld in het middelste vak van de 3í—3 raster;
  • De smartphone is in horizontale stand tijdens het filmen;
  • Zet je telefoon op vliegtuigstand tijdens het filmen, anders stopt het filmen wanneer je gebeld wordt;
  • Het beeld is constant van kleur;
  • Het beeld is vloeiend en constant qua beweging;
  • Het paard en de ruiter zijn scherp in beeld;
  • De video is aan een stuk gefilmd;
  • Je kunt inzoomen, maar minimaal ¾ van de rijbaan moet in beeld blijven;
  • Zowel de ruiter als het paard moeten goed zichtbaar zijn, dus geen silhouetten, maar volledig beeld.

Alle voorwaarden vind je op de website van WeAllRide. Met je proef steun je bovendien een goed doel. Voor iedere proef doneert WeAllRide een euro aan ParaPaard, dat steun biedt aan organisaties en verenigingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten.

Foto: Sabine Timman
Foto: Sabine Timman