Juan Matute Guimon - Quantico Ymas
FEI World Equestrian Games Tryon 2018
© DigiShots
Juan Matute Guimon - Quantico Ymas FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots Foto: Digishots

Toestand Juan Matute Guimon nog steeds kritiek na operatie

Dressuur
Advertisement
De toestand van de 22-jarige Spaanse ruiter Juan Matute Guimon is nog steeds kritiek. Dinsdagavond zakte de ruiter in elkaar, hij kreeg een zware hersenbloeding.

Hoofdpijn

Matute Guimon onderging gisteren een drie uur durende operatie in het ziekenhuis in Madrid. De toestand van de ruiter is verbeterd ten opzichte van dinsdag, maar nog steeds kritiek. Hij had al een week last van hoofdpijn, maar ze dachten aanvankelijk dat dit een allergie was. Dinsdagavond zakte de ruiter in elkaar, hij werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Madrid gebracht en bleek een zware hersenbloeding te hebben. Zijn vader beschreef zijn toestand toen als 'zeer kritiek'. Bronnen hebben aan dressage-news laten weten dat de ruiter vandaag opnieuw geopereerd zal worden, om een gevoelig en moeilijk bereikbaar deel van de hersenen te herstellen.

Steun

Duizenden fans van over de hele wereld hebben inmiddels op social media hun steun betuigd aan Matute Guimon. "Om te zien hoe de hele paardensportgemeenschap zich verenigt voor ons gezin, is een gevoel dat groter is dan we ooit zouden kunnen beschrijven", aldus zijn zus Paula. "We willen de honderdduizenden van jullie bedanken en vragen jullie steun voort te zetten terwijl Juan nog steeds vecht voor zijn leven.' De getalenteerde ruiter maakte in 2018 deel uit van het Spaanse team op de Wereldruiterspelen in Tryon. Daar werd Spanje zesde en verdiende het land een ticket voor de Olympische Spelen. Zie ook: Juan Matute Guimon in kritieke toestand in ziekenhuis Madrid Bron: Dressage-news [adrotate banner="861"]