Juan Matute Guimon in kritieke toestand in ziekenhuis Madrid

Juan Matute Guimon in kritieke toestand in ziekenhuis Madrid

Juan Matute Guimon
Juan Matute Guimon - Don Diego Ymas European Championships Dressage U25 2016 © DigiShots

Juan Matute Guimon, een 22-jarige belofte voor het Spaanse Olympische team ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis in Madrid. Op dinsdagavond zakte de ruiter in elkaar. Hij heeft een zware hersenbloeding gehad. Guimon verloor het bewustzijn na het paardrijden en werd per traumahelikoper naar een ziekenhuis in Madrid gebracht. Dit vertelde zijn vader, Juan Matute Azpitarte tegen dressage-news.com.

Ernstige hersenbloeding

“Juan had de afgelopen week last van hoofdpijn, maar we dachten dat het een allergie was,” aldus zijn vader. “Toen hij klaar was met rijden zei hij dat hij zich niet goed voelde en verloor het bewustzijn. Hij is per helikoper naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft ernstige bloedingen in zijn hoofd en is in een zeer kritieke conditie, maar als een positieve jongeman vecht hij om de grootste wedstrijd van zijn leven te winnen. Alsjeblieft bid voor hem.”

Juan Matute Guimon

Guimon is een van de meest prominente internationaal jeugd dressuur ruiters. Hij verliet zijn ouderlijk huis in Wellington twee jaar geleden om naar school te gaan in Madrid en om zijn rij- en trainingskunsten te ontwikkelen in Europa. Hij keerde terug naar Wellington voor het Wellington’s Global Dressage Festival op Don Diego. Guimon hoopte op een startplek voor de Wereldbekerfinale in Las Vegas, welke is geannuleerd in verband met het coronavirus.

Olympische spelen

Guimon stond als tweede Spaanse ruiter het hoogst in de wereldranglijst met Quantico van 14 jaar oud en als derde met Don Diego, van 17.
In 2018 won hij tijdens de World Equestrian Games in Tryon een ticket voor zijn land naar de Olympische spelen in Tokio.

Bron: Dressage-news 

Foto: Digishots

Reacties