Robin met Don Ducky & Lemoni met Taj Mahal
Robin met Don Ducky & Lemoni met Taj Mahal

Lemoni Dicker (14): “Ik neem het op tegen volwassen ruiters”

Dressuur
Advertisement
De zusjes Lemoni (14) en Robin (12) Dicker maken deel uit van een echte paardenfamilie. Waar hun ouders zich vooral richten op het fokken van dressuurpaarden, maken de meiden zich klaar voor hun internationale debuut bij de pony's. "We genieten met z'n vieren enorm van het buitenleven en de paarden. In deze tijd is het een groot geluk om deze sport gewoon achter je huis door te laten gaan€, vertelt Myra Glaser, de moeder van de amazones.

Fokkerij

"Onze ouders hebben een eigen fokkerij waar voornamelijk dressuurpaarden worden gefokt€, begint Lemoni te vertellen. "Verder hebben we nog een aantal pony's die door mij en mijn zusje Robin uitgebracht worden in de sport. We vinden wedstrijden rijden echt ontzettend leuk en gingen dan ook elk weekend wel op pad, helaas kan dat niet meer door de Corona€.

Alternatief

Omdat de wedstrijden plotseling wegvielen, besloot de moeder van Robin en Lemoni een alternatief te zoeken. "We misten de wedstrijden heel erg. Vooral de sfeer van de wedstrijden en het rijden met vriendinnen is altijd heel leuk€, vertelt Robin. Lemoni voegt daar aan toe: "Als je niet voor een wedstrijd traint dan train je toch vaak wat minder serieus. Als je een proef rijdt, dan loop je vaak tegen problemen aan waar je aan kan werken. Zonder de wedstrijden vervaagt zoiets een beetje. Je bent wat minder scherp. Daarom zijn we op het idee gekomen om ons op te geven voor de Hoefslag@Home competitie€. Ze vervolgt: "Het leukste aan deze wedstrijd is dat je iedere twee weken een protocol krijgt met trainingstips. De eerste keer dat we meededen haalden we beide 69,30%. Toen we ons protocol hadden gelezen gingen we gelijk aan de slag en is het ons gelukt om boven de 70% te rijden! De competitie motiveert ons echt heel erg, we willen nu door blijven trainen om verder te komen€.

Komende tijd

De dames hebben al nieuwe trainingsdoelen voor de komende tijd. "Met Lindenburgs Helena, het paard van mijn vader, doe ik mee in de klasse Licht€, vertelt Robin. "De komende wedstrijden is mijn doel om haar zo goed mogelijk bij elkaar te rijden. Met mijn pony Don Ducky wil ik graag het voorwaarts rijden oefenen€. Haar grote zus doet met twee pony's mee in de klasse Midden zwaar: "Met Lindenburgs Taj Mahal ga ik vooral oefenen op de lengtebuiging en de travers. Bij Lindenburgs Isadora wil ik graag dat haar neusje er iets meer uitkomt€.

Concurrentie

Tijdens de wedstrijd nemen de jonge amazones het op tegen volwassen mensen. "Ik vind het helemaal niet spannend om te rijden tegen volwassenen, ik vind het wel leuk€, legt Lemoni uit. "In de klasse Middenzwaar sta ik nu tweede, vlak achter een professionele amazone. Zij kan echt super goed rijden en wint dan ook bijna elke wedstrijd. Dat motiveert mij om er nog een schepje bovenop te doen. Mijn scores worden steeds hoger, en dat betekent dat zij ook steeds harder moet werken om weer boven mijn punten uit te komen. Het is wel echt een uitdaging om te rijden tegen iemand die twee keer je leeftijd is, maar het motiveert super€.

Voetsporen

De meiden hebben al grote doelen voor de toekomoest. "Isadora en Taj Mahal zijn beide nog maar zes jaar oud, met hen is mijn doel om internationaal te starten€, vertelt Lemoni. Ook Robin wil graag hogerop komen in de sport. "Mijn focus ligt momenteel op het rijden met Don Ducky en ik wil proberen om Children te starten met Helena€. Of de dames in de voetsporen van hun ouders gaan treden weten ze nog niet. "Het lijkt ons heel leuk om later in de paarden te gaan werken of op een hoog niveau te rijden. Maar we weten nog niet of we dat willen gaan doen. We zien het later allemaal wel,€ sluiten ze af. Tekst: Isa Wessels Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: Privébezit
Robin met Don Ducky & Lemoni met Taj Mahal