Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch
Grand Prix Challenge Rotterdam-Hickstead 2020
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch Grand Prix Challenge Rotterdam-Hickstead 2020 © DigiShots Foto: Digishots

Thamar Zweistra: “Super lekker om weer op wedstrijd te zijn”

Dressuur
Advertisement
Thamar Zweistra komt dit weekend van start in Mariakalnok, Hongarije. Hier wordt de eerste Wereldbekerwedstrijd verreden na de maandenlange wedstrijdpauze door de Coronacrisis. “Het is weer super lekker eigenlijk, om weer op wedstrijd te zijn”, vertelt ze. “Double Dutch heeft er sowieso heel veel zin in. Dat merkte je al toen we een poosje terug de online proef reden voor de Grand Prix Dressage Challenge van Rotterdam en Hickstead. Hij vindt het leuk om mee te gaan en de aandacht die daarbij komt kijken.”

7-jarigen

Vanmorgen reden beide aanwezige Nederlanders (Julia Bouthoorn en Thamar Zweistra) in de 7-jarigen rubriek. Bouthoorn bleef met 76.09% overslaanbaar en Zweistra eindigoede op de tweede plaats met 73,40%. Het was de tweede keer dat Zweistra ver van huis startte met Hexagon’s Ich Weiss. “Ik ben heel blij met de proef die hij liet zien. Hij was veel geconcentreerder dan de vorige keer. Daar hinnikte hij ontzettend veel tijdens de proef en dat was nu stukken minder. Gelukkig zijn er nog genoeg verbeterpunten, dus daar gaan we mee aan de slag.”

Wereldbekerwedstrijd

Morgen 26 juni start Zweistra in het eerste onderdeel van de Wereldbekerwedstrijd met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) en met Oldi 67 (v. Swagman 2) in de 3* wedstrijd. Bouthoorn komt morgen aan de start in de Young Riders met S-Klasse (v. Sir Donnerhall I)   Bron: Hoefslag / (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: Digishots [adrotate banner=”894”]