Isabell Werth - Weihegold OLD
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Isabell Werth - Weihegold OLD Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

Isabell Werth en Weihegold winnen GP Special in Achleiten

Dressuur
Advertisement
Isabell Werth heeft een weekend vol overwinningen achter de rug. Ze maakte in Achleiten opnieuw haar opwachting waar met Weihegold en zoals verwacht reed het duo meteen naar de overwinning.

80% grens

In de Grand Prix Special reden ze naar een totale score van 80,915%. Hiermee waren ze de enige combinatie die de 80% grens kon overschreiden. De tweede plaats ging naar Victoria Max-Theurer en Abegglen FH NRW. Zij reden naar een total van 77.596%. Simone Pearce en Destano vervolledigden de top drie.

DSP Quantaz

Werth en DSP Quantaz wonnen de Grand Prix Freestyle. Het was de eerste kür op muziek voor DSP Quantaz. De combinatie kreeg 85,450% toebedeeld van de juryleden. Werth won vrijdag de Grand Prix met een score van 80,3%. Daarmee is ze de eerste amazone die vier paarden naar de 80%-grens weet te rijden. De andere paarden waarop ze een score van minimaal 80% behaalde zijn haar Weihegold Old waarmee ze Olympisch teamgoud, de individuele zilveren medaille en de Wereldbekerfinales in 2017, 2018 en 2019 mee won. Met Bella Rose veroverde ze teamgoud op de wereldruiterspelen van 2014 en 2018. Met Emilio staat ze negende op de wereldranglijst. Bron: Equnews