Wereldbekerfinale: Isabell Werth doet het weer!

Wereldbekerfinale: Isabell Werth doet het weer!

Isabell Werth-Weihegold OLD

Ze won de wereldbeker vier maal en tweemaal eerder met Weihegold OLD en ook nu kon de titel haar in het Zweedse Gothenburg niet ontgaan. Isabell Werth mag de titel voor de vijfde maal en voor het derde jaar op rij mee naar huis nemen.

De Duitse amazone schreef zaterdagmiddag de kür op muziek op haar naam met haar 14-jarige merrie van Don Schufro, met een score van 88,871 procent. En dat was eigenlijk nog te weinig vond de amazone. “Weihegold OLD verdient 90 procent,” zei ze na afloop. “Ze liet een perfecte piaffe-passage zien en mooie
uitgestrekte gangen. Het publiek begon te klappen, het was geweldig.”

Laura Graves

“Always the bridesmaid, never the bride,” reageert Laura Graves na (wederom) de tweede plaats. De Amerikaanse noteerde met haar KWPN-ruin Verdades (v Florett Ass) een percentage van 87.179 procent. “Ik kijk alweer uit naar de volgende wereldbeker. Alles ligt echt heel dicht bij elkaar, alles is mogelijk.” De finale is dan overigens in Las Vegas.

Heleen Langehanenberg moest een traantje wegpinken tijdens haar kür met de 17-jarige Damsey FRH (v Dressage Royal).  “Ik heb altijd in dit paard geloofd. Hij heeft een heel speciaal karakter en we hebben laten zien waar we toe in staat zijn.”

Haar score van 86.571 procent (een persoonlijk record) was goed voor de derde plek.

Emmelie Scholtens

Emmelie Scholtens reed in Gothenburg haar eerste wereldbekerfinale. In de Grand Prix eindigde ze op de zevende plek met haar Apache (v UB40). In de kür noteerde ze een score van maar liefst 80,782 procent, goed voor de achtste plaats. “Dromen worden echt werkelijkheid. Dit had ik nooit verwacht toen ik hem begon te rijden en dit is voor mij wel extra bijzonder.”

Hans Peter Minderhoud

Hans Peter Minderhoud gaf na de Grand Prix van vrijdag aan dat hij zijn 11-jarige zwarte hengst Dream Boy (v Vivaldi) de tijd gunt. “Dream Boy is nog vrij jong, en op dit niveau ook nog onervaren.”

De jury beloonde de kür van de combinatie met een score van 80.286 procent, goed voor de tiende plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag van de kür op muziek.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties