Dressuur

Agaath van der Lei en VRB Group's Caron
  • aangepast 29 juni 2021 18:22

Agaath van der Lei: ‘Caron was mijn soulmate’

Na ruim vijf jaar is er een einde gekomen aan de gezamenlijke carrière van Agaath van der Lei en VRB Groups’s Caron (v. Florencio), met wie ze succesvol uitkwam in de internationale Zware Tour. Noa van Rijbroek, de dochter van de eigenaar, heeft de teugels overgenomen.

Gemis enorm

Agaath en Caron reden op veel CDI3* en CDI4* wedstrijden, zoals Hamburg, Salzburg, Stuttgart, Lier Mannheimen Dortmund. “Je weet dat de dag een keer komt dat hij gaat, maar dat maakt het afscheid niet minder moeilijk. Het gemis is enorm”, vertelt Agaath.

Mooie herinneringen

“Ruim vijf jaar geleden kreeg ik hem onder het zadel. Jenny Toes had hem toen een keer uitgebracht in het ZZ-Licht. Het was een grote en sterke lummel. Hij was veel te machtig voor haar, dus ze zei dat ik hem beter kon rijden. We hadden direct een klik samen, daardoor ging het ook best snel. Ik heb hem uiteindelijk zo’n twee jaar in de Grand Prix uitgebracht. De internationale wedstrijden waren geweldig. Daar heb ik zo met hem van genoten. Hij vond het fantastisch om samen op pad te gaan. Als ik thuis de concourskist tevoorschijn haalde, dan wist hij het precies en was hij er klaar voor. Al die mooie herinneringen blijf ik voor altijd koesteren.”

Band uniek

“natuurlijk hoop ik dat Caron het met Noa ook goed gaat doen, maar ik vind het wel heel moeilijk dat hij er niet meer is. Ik werk keihard om er maar niet teveel aan te denken. natuurlijk heb ik nog meer paarden te rijden, maar de band die ik met Caron had was zo speciaal en uniek. Hij ging voor me door het vuur en ik voor hem. Het was echt mijn soulmate.” Bron: De Hoefslag  

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties