Afbeelding

Nieuwe Hoefslag@Home-wintercompetitie van start

Dressuur
Advertisement
We kregen er al veel vraag naar, en nu is het eindelijk zover. Vanaf vandaag gaat de nieuwe Hoefslag@Home-wintercompetitie van start. Een online dressuurwedstrijd waarbij je niet alleen passende feedback op je video krijgt, maar ook kans maakt op superleuke prijzen zoals op maat gemaakt Kingsley-rijlaarzen t.w.v. EUR 1000,-! De periode waar we nu in zitten vraagt om creatieve ideeën en oplossingen. Wedstrijden voor volwassenen worden afgelast en het is niet meer vanzelfsprekend om elk weekend met je paard op stap te gaan. Hoefslag en WeAllRide zorgen ervoor dat je toch feedback kan krijgen op je proeven zodat je, ondanks de gekke situatie waar we in verkeren, toch een beetje het competitiegevoel kan behouden. Prettige bijkomstigheid is dat je in je eigen vertrouwde omgeving kunt rijden.

Nieuwe proeven

Het concept is simpel; kies een klasse die bij jou en je paard past, film je proef en laat deze beoordelen door onze professionele juryleden. Zij geven jou tips en uitgebreide feedback waar je zeker weten mee verder kan trainen. Speciaal voor deze competitie hebben we nieuwe proeven gemaakt. We willen graag zien hoe goed jij en je paard getraind zijn in de dressuur. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat de proeven gebaseerd zijn op harmonie en plezier tussen jou en jouw paard of pony.

Kingsley rijlaarzen als prijs!

Als je meedoet met de wedstrijd maak je kans op leuke prijzen, per klasse wordt er een ranking opgesteld. Alle nummer 1 winnaars krijgen een Edivorm statiedeken plus een WeAllRide wisselbeker. De nummers twee tot en met zes winnen allemaal een rozet. Daarnaast maken de meest opvallende combinaties een kans op een plekje in de Hoefslag-spotlight. Naast de algemene prijzen is er ook nog een overall-prijs die je kan winnen: Kingsley Riding Boots stelt op maat gemaakte rijlaarzen beschikbaar ten waarde van maar liefst EUR 1000,-. Wil je kans maken op deze bijzondere prijs? Plaats dan een foto op sociale media met waarom jij de laarzen wil winnen, gebruik de hashtag #Hoefslagwinter en tag Kingsley, WeAllRide en Hoefslag in de foto. Wil je liever geen foto plaatsen? Geen probleem! Stuur een mail naar hoefslag@mediaprimair.nl met de reden waarom jij deze laarzen verdient. Aan het eind van de wedstrijd maken we de winnaar bekend.

Eindklassement

De Wintercompetitie loopt van 20 oktober t/m 15 december en is, in tegenstelling tot de zomercompetitie die verdeeld was in periodes, een grote wedstrijd. Toch kan je meerdere video's insturen, het beste resultaat telt dan mee voor ons eindklassement. Per ingestuurde proef betaal je EUR 12,50 in plaats van 15 euro!

Filmen

Het filmen van je proef kan veilig, volgens de geldende Corona-maatregelen. Dit zijn de voorwaarden:
  • Camerastandpunt is aan de baan bij C;
  • Het paard en de ruiters is de gehele proef volledig in beeld in het middelste vak van de 3í—3 raster;
  • De smartphone is in horizontale stand tijdens het filmen;
  • Zet je telefoon op vliegtuigstand tijdens het filmen, anders stopt het filmen wanneer je gebeld wordt;
  • Het beeld is constant van kleur;
  • Het beeld is vloeiend en constant qua beweging;
  • Het paard en de ruiter zijn scherp in beeld;
  • De video is aan een stuk gefilmd;
  • Je kunt inzoomen, maar minimaal ¾ van de rijbaan moet in beeld blijven;
  • Zowel de ruiter als het paard moeten goed zichtbaar zijn, dus geen silhouetten, maar volledig beeld.
Alle voorwaarden vind je op de website van WeAllRide. Een video insturen kan hier. Met je proef steun je bovendien een goed doel. Voor iedere proef doneert WeAllRide een euro aan ParaPaard, dat steun biedt aan organisaties en verenigingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten.
Afbeelding
Afbeelding