Dressuur

Foto: Remco Veurink
  • aangepast 29 juni 2021 18:20

Alexandra van der Lelij: ‘Horsify verbindt paardeneigenaren met betrouwbare ruiters en verzorgers’

In verschillende delen van het land lopen inmiddels de projecten ‘Eigenaar zoekt ruiter’ en ‘Fokker zoekt ruiter’. Daarin worden door het project paarden en pony’s aan ruiters verbonden worden. Nu is er een nieuw platform, die nog wat breder gericht is dan alleen op ruiters; Horsify.

Direct contact

Alexandra van der Lelij richtte Horsify op en vertelt:  “Het is paardendeelplatform waar particuliere en bedrijfsmatige paardeneigenaren direct in contact kunnen komen met geverifieerde ruiters en verzorgers vanaf 18 jaar. Onder verzorgers verstaan we bijvoorbeeld fokkers die een fokmerrie willen leasen om er zelf een veulen mee te fokken. Anders dan bij ‘Eigenaar zoekt ruiter’ en ‘Fokker zoekt ruiter’ bemiddelen wij niet in de match, maar hebben de mensen zelf contact met elkaar en ze maken zelf de afspraken. Horsify bestaat naast de twee andere projecten. We hebben een samenwerking met Vereniging Eigen Paard en zij zijn ook betrokken bij het project ‘Eigenaar zoekt ruiter’. “

Ook paarden waar niet op gereden wordt

“Wij richten ons niet alleen op ruiters, maar ook op verzorgers en op paarden die niet gereden kunnen worden, zoals fokmerries en weidemaatjes.Via Horsify kun je dressuur-,spring-, allround- en recreatiepaarden aanbieden, maar ook weidemaatjes, (drachtige) fok-en draagmerries. Deze paarden kunnen door de eigenaar ter beschikking worden gesteld voor enkele keren per week of volledig (in de vorm van bruikleen of lease). Ook kunnen paarden worden aangeboden die in de toekomoest voor de verkoop bestemd zijn.”

Beoordelingen op basis van sterren

“Paarden kunnen via een advertentie ter beschikking worden gesteld. Je bepaalt zelf je prijs en voorwaarden. Na het plaatsen van de advertentie ontvang je bezichtigingsverzoeken per mail. Wanneer je een bezichtigingsverzoek ontvangt, krijg je toegang tot het profiel van de ruiter of verzorger inclusief beoordelingen en een rij-of verzorgingsvideo. Beoordelingen worden aan gebruikers gegeven en ontvangen door middel van sterren. De beoordelingen bevatten informatie over paardvriendelijkheid, communicatie, betrouwbaarheid en netheid. Hierdoor kun je al voordat je iemand uiToenodigt, inschatten of er een mogelijke match zal zijn. We bieden voordelige, op maat gemaakte overeenkomoesten waardoor de afspraken tussen beide partijen eenvoudig op papier gezet kunnen worden.”

Gratis

Omdat Horsify een nieuw platform is willen ze iedereen de mogelijkheid geven om een advertentie te kunnen plaatsen. Daarom kunnen advertenties tot 15 november gratis aangemaakt worden op www.horsify.com. Op 16 november gaat het platform online. We weten dat er van beide kanten veel vraag is en hopen dat er heel veel mooie matches uitkomen.” Bron: De Hoefslag

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties