Hans Peter Minderhoud - Invictus
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots
Hans Peter Minderhoud - Invictus CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots © DigiShots

CDI Tolbert | Finse Emma Kanerva winnares kür op muziek, Hans-Peter Minderhoud en Invictus tweede

Dressuur

In de Grand Prix kür op muziek kwamen 15 combinaties aan de start. De Finse Emma Kanerva ging er met een ruime overwinning vandoor. Haar foutloze kür met Mist of Titanium Old (v. Millennium) leverde 75,35% op. Hans-Peter Minderhoud had Invictus (v. Jack Sparrow) er meer ontspannen aanstaan wat het algehele beeld aansprekender maakte. De combinatie werd tweede achter de Finse met 73,69%. 

Invictus 

Hans-Peter Minderhoud kon Invictus al rustiger door de piste laten gaan waardoor er geen storingen ontstonden. De juryleden bleven rond de 6/7,5 hangen waarbij de laagste cijfers werden gegeven voor de staponderdelen. De Duitse Helen Langenberg eindigde op de derde plaats met Schöne Scarlett FRH (v. Scolari). Floor van Kempen eindigde als tweede beste Nederlandse combinatie op de vijfde plaats met haar zelfgefokte Geronimo (v. Bordeaux). Hun kür was goed voor 70,54%. 

Nederlandse combinaties

Plaats zes, zeven en acht werden opgeëist door Nederlandse combinaties. Geert-Jan Raateland bleef Jennifer Sekreve voor door Gladiator (v. Totilas) naar 69,81%. De KWPN-hengst Hitmaker (v. Wynton) eindigde op de zevende plaats met Jennifer Sekreve in het zadel. De score voor hun kür bedroeg 68,51%. Laurens van Lieren sloot aan op de achtste plaats met Grandeur A (v. Jazz). De juryleden beloonden hun kür met 67,85%. 

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots