Fei fotografie
Fei fotografie Veerle Cremers met Hiphop

Subtop | Veerle Creemers wint haar junioren debuut met 73,49%: “Bij Hiphop had ik direct het wauw gevoel”

Dressuur Subtop

Veerle Creemers wist haar junioren debuut in Werkendam winnend af te sluiten. De amazone stuurde de elfjarige ruin Hiphop (v. Jazz) naar het oranje lint met een mega score van 73,49%.

Advertisement

Lastige zoektocht

Veerle vormt sinds eind mei een combinatie met het voormalige Lichte Tour-paard Hiphop. De zwartbruine ruin werd internationaal uitgebracht door Romy Bemelmans en is in eigendom van Antoinette Claessens - te Riele. “We waren op zoek naar een paard voor de junioren en dat was een lastige zoektocht. Ik heb heel veel paarden uitgeprobeerd, maar bij Hiphop had ik direct het wauw-gevoel. Hij is echt een paard uit duizenden. We hadden gelijk een klik met elkaar en hij was super fijn te rijden. Hiphop is een heel vrolijk en blij paard, met echt een top karakter. Hij heeft altijd goede zin en gaat voor je door het vuur”, vertelt Veerle. 

‘Zo’n hoge score hadden we niet verwacht’

“Onder begeleiding van Antoinette zijn we begonnen met trainen en elkaar leren kennen. We hebben één nationale wedstrijd gereden en scoorden daar ook al 70%. Daarna zijn we naar de junioren toe gaan werken onder begeleiding van Coby van Baalen en Gonnelien Rothenberger. De combinatie van deze twee geweldige trainers past heel goed bij elkaar. We hebben heel veel getraind en proeven geoefend. Die goede voorbereiding gaf heel veel vertrouwen richting ons junioren debuut. Hiphop gaf een heel goed gevoel en voelde heel safe aan. Het ging super goed en zo’n hoge score hadden we niet verwacht. Er zaten nog wel wat dingetjes in die beter konden, maar het resultaat was niet normaal!”

Genoten van de harmonie

Ze vervolgt “Na het groeten draafden we weg en hij begon al te showen. Hiphop heeft drie super goede gangen waarvoor hij goede cijfers krijgt. De keertwendingen, wissels en appuyementen waren echte hoogtepunten. De juryleden feliciteerden me toen ik mijn coupon ging ophalen. Ze vonden hem een super atleet en hadden genoten van de harmonie. We kregen complimenten over de manier van voorstellen en de potentie die ze in ons zien. Dat is natuurlijk geweldig om te horen. Voor dit jaar hebben we onze eerste kaderwedstrijd opgegeven en we hopen de twee benodigde scores om internationaal te mogen rijden bijeen te rijden. Volgend jaar zouden we graag internationaal bij de junioren van start gaan.”

Opleiding paardenhouderij

De jonge amazone studeert paardenhouderij en gaat één dag per week naar school. “Ik werk vijf dagen per week bij Leontien Raijmakers. Daar rijd ik jonge paarden en enkele oudere paarden. Na mijn werk ga ik naar Golden Stable, de stal van Antoinette waar ik Hiphop ga verzorgen en rijden. Ik ben Antoinette en haar ouders enorm dankbaar voor deze unieke kans. In de sport is hij op dit moment mijn enige paard, maar daarnaast heb ik nog een jonge pony en heeft mijn zusje ook een jonge pony. Ik vind de paarden rijden het leukste werk wat er is en kijk uit naar onze eerste kaderwedstrijd!” 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.  

Foto: Fei fotografie