Micky Schelstraete met Donovan
Micky Schelstraete met Donovan DigiShots

Subtop | Micky Schelstraete wint KNHS-Anemone Horse Trucks Cup young riders in Utrecht: “Het valt steeds meer op zijn plek”

Dressuur Subtop

Micky Schelstraete schreef de eerste competitiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bij de young riders op haar naam. In Utrecht reed ze haar Donovan (v. De Niro) naar het oranje lint met 70,74%. 

Advertisement

Fijne locatie

De amazone kwam voor het laatst met de ruin aan start op Indoor Friesland waar ze de landenproef wonnen en in de individuele proef tweede werden. “Na Indoor Friesland stond Utrecht op de agenda en ik ben daar één keer eerder geweest met hem. Ik vind het een hele fijne locatie en ik was ook heel tevreden over de proef. Het gaat met hem de laatste tijd heel fijn, we vinden steeds meer uit wat het beste werkt en hoe we het beste op wedstrijd alles kunnen doen. Het kan ook zeker nog beter”, analyseert ze kritisch. “De pirouettes gaan de laatste tijd heel goed, maar dit weekend vond ik ze iets minder gaan. Dat lag aan mij, ik had ze beter door kunnen rijden. De series ging goed, dat is een sterk punt van hem. Voor de draftour tegen we veel 7,5’en en 8’en. Hij kan alles heel mooi, maar nu we verder aan het finetunen zijn valt het steeds meer op zijn plek.”

Pirouettes

De juryleden schreven dat ze naar een getalenteerd paard hadden gekeken. “Het beeld was steady en de volgende keer ga ik scherper zijn op de pirouettes. Die konden beter en ze tellen ook nog eens dubbel. De laatste tijd scoorden we daar juist heel goed op”, vertelt de amazone die meerdere paarden gaat uitbrengen op young riders-niveau. “Binnenkort wil ik met twee nieuwe paarden, King Leatherdale en Venicia, de overstap gaan maken naar de young riders. King Leatherdale is een jaar jonger dan Donovan en beide paarden kunnen de oefeningen heel goed. King ken ik nog niet zo goed en dat is nog een beetje wennen, maar het is een paard met een fantastisch karakter. We moeten nog een beetje finetunen, maar dan komt hij er ook zeker aan. Donovan heeft al iets meer internationale ervaring en King niet, maar ik hoop dat ze over een tijdje hetzelfde zijn. Venicia is een zevenjarige merrie van Vivaldi en echt een fantastische merrie met een heel goed karakter en veel kwaliteit, net als King en Donovan.”

Leerzame trainingen

De amazone krijgt training vanuit het Dutch Dressage Future Plan. “Er zijn hele fijne trainers en het is een super leuk plan. We zijn laatst bij Van Olst geweest om over te fokkerij te praten met Gertjan van Olst. We weten er natuurlijk lang niet zoveel van als hij en het begint met het fokken van een goed veulen. Er komen hele leuke dingen de komende maanden. Iedereen is geselecteerd met één paard en ik neem deel aan het plan met King Leatherdale.”

Aankomende paarden

“Skagen en Manila doen het op het moment heel goed en die worden volgend jaar zeven. Ik heb absoluut geen haast met ze, maar ze pakken het heel fijn op richting young riders-niveau. Ze komen er zeker aan”, vertelt ze enthousiast. De amazone is druk met daarnaast ook nog Duval’s Kapri Son en enkele jonge paarden. “Met Donovan ga ik eind november naar Kronenberg en misschien kunnen de aankomende paarden begin volgend jaar mee naar Lier. Ik wil volgend voorjaar met twee paarden de observaties in voor het EK young riders. Afgelopen jaar had ik pech met Kapri en het zou erg leuk zijn als ik twee paarden heb voor dat niveau.”

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots