Maddy Dijkshoorn met Appstore
Maddy Dijkshoorn met Appstore

Subtop | Maddy Dijkshoorn naar winst in KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Utrecht: “Appstore liep lekker de proef door”

Dressuur Subtop

Op de druk bezochte KNHS-Anemone Horse Trucks Cup in Utrecht was het Maddy Dijkshoorn die haar Appstore (v. Abercrombie) naar de overwinning reed. Afgelopen zomer werd ze tweede in de competitie bij de pony’s en dit weekend was haar score van 69,29% goed voor de winst. 

Advertisement

Internationale ervaring opdoen

Maddy vertelt na afloop: “Eigenlijk was ik wel heel tevreden. Appstore liep lekker de proef door, maar we hadden wel een paar slordigheidjes. Op de laatste lijn stond hij een paar stil waar het niet moest. Ik heb verder wel steady en fijn gereden. Ik wil me dit seizoen richten op de verdere competitiewedstrijden van de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup en overige K&U wedstrijden. Daarnaast wil ik graag ervaring opdoen met Appstore op internationale wedstrijden.”

Van pony’s naar junioren

De amazone is dit jaar 16 geworden waardoor ze na dit jaar niet meer internationaal van start mag bij de pony’s. “Ik rijd nog wel jonge pony’s om verder op te leiden, maar internationaal ben ik gestopt met de pony’s. Ik focus me nu echt op de junioren. Om de overgang van de pony’s naar de paarden wat makkelijker te maken, heb ik dit jaar de junioren er al bij gepakt.” Sinds mei zit ze in het zadel van de ruin Appstore. “Het is een heel goed en lief paard maar heel erg eigenwijs. Echt een boefje”, vertelt ze lachend. “Maar als je een band met hem hebt, doet hij alles voor je.”

Bron: KNHS