Marieke van der Putten - Torveslettens Titanium RS2
Indoor Friesland 2023
© DigiShots
Marieke van der Putten - Torveslettens Titanium RS2 Indoor Friesland 2023 © DigiShots DigiShots

Indoor Friesland | Marieke van der Putten wint come back na koliekoperatie met Titanium RS2 in Grand Prix

Dressuur Indoor Friesland

De zege in de CDI Grand Prix van Indoor Friesland maakte vrijdag veel emoties los. Het was de comeback van de elfjarige ruin Torveslettens Titanium (v. Totilas). Op de wereldbeker finale in Omaha een half jaar geleden kampte Tito met koliek en moest geopereerd worden. Er volgde een onzekere en emotionele tijd. Nu was hij terug en won de Grand Prix met Marieke van der Putten met 72,83%.

Advertisement

Marlies van Baalen

Er was nog een lichtpuntje voor de Nederlandse dressuursport want tweede werd Marlies van Baalen met haar twaalfjarige ruin Go Legend DVB, eveneens een zoon van Totilas met een score van 72,34%. De derde plaats was voor een Duitse combinatie. Top amazone Ingrid Klimke behaalde met de elfjarige merrie First Class 92 (v. Fuerstenball OLD) een score van 70,96%.

Niet verwacht

Marieke was dolblij over de rentree van haar Tito. “Ik ben inderdaad heel blij. Op het moment dat Tito koliek kreeg tijdens de wereldbekerfinale in Omaha in april eerder dit jaar had ik zeker niet verwacht dat ik zes maanden later hier weer zou rijden. Hij is een super sterk paard dat graag wil en dit zal zeker meegewerkt hebben aan zijn snelle herstel. Ik ben heel blij dat hij er nog is.”

Eerste wedstrijd

“Indoor Friesland kwam op een goed moment. Ik had echt het gevoel dat Tito er weer klaar voor was. Daarbij is Indoor Friesland relatief dichtbij en dat vond ik nu wel zo prettig. Ook heb ik hier vorig jaar ook gereden en dat beviel goed, ik vind het hier heel mooi opgezet. Het was overigens echt mijn eerste keer wedstrijd weer. Ik ben alleen een keer elders wezen trainen.”

Special

“Zondag zal ik hier in Leeuwarden de Grand Prix Special rijden. Een bewuste keuze. Tito heeft dan een dagje vrij en kür rijden geeft nu eenmaal altijd wat meer spanning. Het belangrijkste na vandaag is mijn paard weer wat meer vertrouwen te geven en ik denk dat dat beter lukt met de Special. Verder heb ik nog niets gepland. Ik wilde vandaag afwachten en dan kijken of we verder wat leuke wedstrijden kunnen plannen of dat we thuis nog even verder moeten trainen. Natuurlijk heb ik, net als vele andere ruiters denk ik, in mijn achterhoofd Parijs.” 

Foto: Digishots

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Indoor Friesland