Madelief van de Put en Nespresso P
Madelief van de Put en Nespresso P Foto: Anna van Dijk

Madelief van de Put: “Het hebben van een fijn paard is één ding; het is nog leuker als je haar zelf gefokt hebt”

Dressuur

Madelief van de Put en haar vijfjarige Elite-merrie Nespresso P (v. Guardian S) timmeren sinds een aantal maanden hard aan hun weg in de dressuursport. De amazone hoopt de kennis die ze op haar elfjarige Napoleon (v. Nobel Nagano), met wie ze richting haar ZZ-Zwaar debuut werkt, heeft opgedaan uiteindelijk in te zetten op Nespresso en haar één jaar oudere halfzusje Mei Yin Reikja. 

Advertisement

Eigen fokproduct

“Nespresso is ons tweede zelfgefokte paard”, steekt Madelief van wal. “Ze komt uit onze Wynton-merrie en was als klein veulentje al enorm nieuwsgierig en vrolijk. We hebben haar vorig jaar als vierjarige uit de opfok gehaald en naar Astrid Reinders gebracht, waar ze op een hele prettige manier is beleerd en is klaargemaakt voor de IBOP. Ze had dat extra jaartje echt nodig om wat meer body te krijgen. Ze is daarna ook nog een tijdje bij Astrid gebleven, maar staat sinds mei bij ons thuis. Het is altijd wel spannend om een nieuw jong paard op stal te krijgen, maar ze pakt alles gelukkig heel goed op. Mijn andere merrie en tevens haar halfzusje, Mei Yin Reikja, is een stuk rustiger, maar ze hebben beiden het fijne karakter van hun vader Guardian S meegekregen. Hoewel Nespresso enorm heet kan zijn, kijkt ze niet snel van dingen op en doet ze het tot nu toe allemaal heel erg goed.”


Madelief en Mei Yin Reikja - Foto: Foto4U

Pittig

Ondanks het feit dat Madelief er een beetje tegenop zag om de hete merrie naar huis te halen, is het haar uiteindelijk heel erg meegevallen. “Ze is echt een stuk makkelijker dan ik gedacht had”, lacht ze. “Ze kan het super goed vinden met Mei Yin en is onwijs braaf op stal. Ik kan er enorm van genieten om gewoon lekker met haar te tutten. Het is een heel werkwillig paardje dat veel looplust en een goed achterbeen heeft. Haar motivatie zit haar op dit lagere niveau soms nog een beetje in de weg, maar ik denk dat dat op hoger niveau juist in ons voordeel kan werken.”

“Enorm blij met zo’n goede merrie”

De combinatie start momenteel op L1-niveau, maar Madelief hoopt de merrie uiteindelijk naar hoger niveau op te leiden. “We hebben deze zomer ons eerste NK gereden, wat ze ondanks de entourage super braaf deed. Ik wil proberen om zo ver mogelijk te komen met haar en omdat ze van onszelf is, kunnen we daar fijn de tijd voor nemen. Ik ga met mijn pony Napoleon, die mij enorm veel geleerd heeft, binnenkort mijn ZZ-Zwaar debuut maken. Het is super fijn om zo’n makkelijke pony te hebben. Zo kan ik de kennis die ik op hem opdoe later inzetten op Mei Yin en Nespresso. Mijn moeder is enorm blij met zo’n goede merrie als Nespresso, dus wellicht dat we haar in de toekomst ook gaan inzetten in de fokkerij. Het hebben van een fijn paard is één ding, maar het is nog veel leuker als je haar zelf gefokt hebt!”, sluit ze enthousiast af. 


Madelief en Napoleon - Foto: Wilma Frentz

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan 

Foto’s: Anna van Dijk / Foto4U / Wilma Frentz 

Afbeelding
Afbeelding