Elena met Hensie
Elena met Hensie Foto: Anifocus Fotografie

Subtop | Elena de Keijzer wint ZZ-Zwaar Westmaas met Hensie Ballerina TC: “Hensie is echt een prinses”

Dressuur Subtop

Elena de Keijzer wist de eerste ZZ-Zwaar proef op haar naam te schrijven met Hensie Ballerina TC. De combinatie reed naar 65,57%. In de tweede proef werden ze tweede met 65%. “Ik was erg tevreden en had een goed gevoel. Hensie bleef er goed aan, waardoor ik fijn kon rijden.”

Advertisement

Basis

“Er zaten nog kleine rommeltjes in, dus we moeten nog de puntjes op de i zetten. Maar ik ben erg blij met hoe het verder ging. We hebben de appuyementen goed onder de knie en die doet ze nu met twee vingers in de neus. Ook de uitgestrekte draf scoren we altijd hoog op. Met Hensie moet ik vooral blijven werken aan de basis, want dan fietsen we zo door de oefeningen heen. Dat betekent dus werken aan de verzameling, gedragenheid en aanspanning en ontspanning in de mond en bovenlijn. Eigenlijk het hele plaatje van de aanleuning. Als de basis goed voor elkaar is, dan gaan de oefeningen makkelijk. Dat stukje basis wil ik meer perfectioneren, want soms moet ik er iets te veel mijn best voor doen. Dan kan ik daarna de overstap maken naar de PSG, want we hebben nu de punten binnen. Het zou erg leuk zijn om die stap te maken met Hensie, want op dat niveau heb ik ook nog nooit gestart. We gaan de komende tijd even twee tot drie maanden thuis de basis trainen en dan de overstap maken. Want met slipjas rijden is een ponymeisjes droom die uitkomt. Grand Prix zou heel gaaf zijn, maar dan hebben we nog een weg te gaan.”


Foto: CW Media Solutions

Roze prinses

“Hensie is echt een prinses en houdt van roze, terwijl ik daar zelf geen fan van ben. Toen we een frontriem gingen kiezen, had ze een roze frontriem op. Ze ging echt staan van kijk mij hier eens staan met mijn mooie, roze frontriem. We deden een andere op en had ze zo’n gezicht: ‘je gaat toch niet menen dat ik niet mijn roze frontriem mag’. Dat is zo leuk en grappig. Het is een leuk paard om mee te werken en ik ben er blij mee. We hebben haar nu anderhalf jaar en daarvoor had ze een veulen. We hebben haar leren kennen als de moeder van het veulen dat we kochten. Uiteindelijk ben ik Hensie ook gaan rijden en toen was ik er zo gek op dat ik haar ook kocht. Hensie maakt deel uit van mijn bedrijf Grandstar Stables en ik heb ook nog andere paarden die ik uitbreng op wedstrijden. Dus voor mijn toekomstperspectief zou het ook mooi zijn als ik op het hoogste niveau kan starten. Dat ik de paarden alle niveaus kan aanleren die ze aankunnen en ik zelf ook ervaring heb opgedaan op dat niveau. Mijn paarden staan bij Tim Coomans op stal en daar heb ik mijn eigen bedrijf. Ik les ook bij Tim. Ik leid mijn eigen gefokte en aangekochte paarden op tot de verkoop. Ik ben nu een jaartje bezig en ik sta wel open voor trainingspaarden, maar op dit moment heb ik nog niet een eigen locatie. Dat is wel de ultieme droom en nu ben ik afhankelijk van de stallen die ik huur. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheden heb bij Tim. In de toekomst zullen er zeker ook trainingspaarden komen.”

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto’s: Anifocus Fotografie en CW Media Solutions