Robin van den Brink en Joey
Robin van den Brink en Joey Foto: Privébezit

Robin van den Brink over tinker Joey: “Ik denk niet dat ik ooit nog zo’n band zal krijgen met een paard”

Algemeen

Toen Robin van den Brink en haar moeder in 2018 tinker Mizen Joe kochten had de amazone niet verwacht dat ze zo’n sterke band zouden ontwikkelen. Inmiddels hebben de twee een hele sterke connectie en komen ze uit in het L2. In de toekomst hopen ze tot het Z dressuur te kunnen rijden en willen ze voornamelijk veel plezier hebben samen.  

Advertisement

Mooie gangen 

“We gingen in 2018 opzoek naar een nieuw paard voor mijn moeder en zij wilde eigenlijk heel graag weer een tinker. Toen we Joey zagen zeiden we meteen tegen elkaar dat hij eigenlijk dressuur moet gaan lopen, omdat hij best wel gave gangen heeft. Verder had ik in eerste instantie niet heel veel verwachtingen van hem, maar na verloop van tijd ben ik hem steeds leuker gaan vinden”, vertelt de amazone.

Een sterke connectie 

“In het begin was onze band voor mij wat oppervlakkig, omdat hij natuurlijk bedoeld was als paard voor mijn moeder. Uiteindelijk ben ik hem ook meer gaan rijden en toen begon ik hem toch ook wel heel leuk te vinden. Toen is onze connectie wel heel erg gaan groeien en over de jaren heen is hij echt wel steeds beter geworden. Ik kan echt lezen en schrijven met hem. Onze connectie is zo gegroeid doordat we veel tijd samen hebben doorgebracht. Elke keer als ik hem ging rijden voelde het van beide kanten heel erg vertrouwd.” 

“Het gevoel dat we samen hebben is echt bizar” 

“We rijden nu wedstrijden in het L2. Ik heb nog maar drie winstpunten nodig, dus we zijn de focus wel al heel erg aan het leggen op het M1 en het M2. Hij pakt de oefeningen van deze klassen echt wel heel goed op. Onze band is inmiddels ook wel echt heel goed. Ik denk niet dat ik ooit nog zo’n band zal krijgen met een paard. We kunnen gewoon heel goed met elkaar overweg en het gevoel dat we samen hebben is echt bizar.” 

“Naast het rijden zijn we vooral plezier aan het maken. Af en toe nemen we een sprongetje mee of stappen we buiten even uit. De dressuur is niet onze enige focus momenteel. Ik vind het ook leuk om een keer balkjes of sprongetjes te doen met hem.” 

Toekomstplannen 

“Ik hoop in de toekomst ooit een keer Z te kunnen starten met Joey. Dat lijkt me wel echt heel gaaf. Buiten de wedstrijden om wil ik gewoon plezier hebben met hem, een beetje lol met je knol. Als hij ergens geen zin in heeft vind ik ook niet dat hij dat hoeft te doen en als hij aangeeft dat hij iets juist wel wil doen gaan we dat ook gewoon doen”, sluit Van den Brink af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Privébezit