Veilinghamer
Limburgse Veulenveiling 2017
© DigiShots
Veilinghamer Limburgse Veulenveiling 2017 © DigiShots Leanjo de Koster

Mooi bedrag geveild voor Oekraïne

Algemeen

In Duitsland is een veiling voor Oekraïne succesvol verlopen. Het online veilingplatform Horse24 veilde 112 dekkingen. Dit was een initiatief van Horse24-chef Simon Kohlenbrenner .

Advertisement

112 Dekkingen

Simon vroeg aan hengstenhouders of zij een dekking wilde aanbieden voor de veiling. De opbrengst zou gaan naar de hippische hulporganisatie Equiwent en Artsen zonder Grenzen. Uiteindelijk zijn er dus een zeer fraai aantal van 112 dekkingen geveild.

Grote namen

Onder de dekkingen zaten grote namen van hengsten. Wereldkampioen Glamourdale (v. Lord Leatherdale ) was één van de hengsten waar een dekking van te winnen was. Ook op een dekking van Benicio (v. Belissimo M ), Sir Elton (v. Sir Donnerhall), Attendance (v. Asgard’s Ibiza) en Damaschino I (v. Danone I) kon een bod worden uitgebracht. Dat werd dan ook royaal gedaan. Al deze vijf dekkingen gingen weg voor minimaal € 2000. 

Mooi bedrag

Het meest werd er geboden voor een dekking van Sezuan (v. Zack). Deze ging voor € 3700 van de hand. Totaal is er €114.000 opgehaald. Een fantastisch bedrag!

Bron: De Hoefslag