Afbeelding

Kleinzoon Weihegold veilingtopper voor 140.000 euro

Dressuur
Advertisement
De merrie Weihegold maakt onder de Duitse Isabell Werth flinke furure. Werth startte de Don Schufro-merrie dit weekend in Duitsland succesvol op de Duitse Kampioenschappen en de donkerbruine schone, die voorheen gereden werd door Werths stalamazone Beatrice Buchwald, is inmiddels een serieuze kandidaat voor de Olympische Spelen. Niet alleen de merrie kan fenomenaal lopen, ook haar nakomelingen laten inmiddels van zich horen. In maart werd haar zoon Total Hope (v. Totilas) goedgekeurd bij het Zweedse stamboek. De hengst kreeg de hoogste score bij de dressuurhengsten. Eerder werd haar zoon Sir Weihbach (v. Sir Donnerhall I) al goedgekeurd. Hij wisselde ook van eigenaar door middel van een veiling. Dat was ook in Vechta, maar dan in 2009. Hij bracht destijds 20.500 euro op.
Viva-gold
Vandaag werd een kleinzoon van de merrie; Viva-gold (Vivaldi x For Romance x Don Schrufro) geveild tijdens de zomerveiling van Vechta. Het vosveulen zal in Nederland een stal gaan betrekken, al is de eigenaar nog niet bekend. De gehele veulenomzet kwam op 550.500 euro uit, waarvan Viva-Gold dus verantwoordelijk was voor ongeveer 1/5-deel. Het merrieveulen Elfenfeier (De Niro x Florencio I x Sion) was de één-na-duurste. Voor 65.000 euro vertrekt dit dier naar de Oekraïne.
Sportpaarden
Naast veulens werden er ook volwassen sportpaarden geveild, deze prijzen lagen gemiddeld een stuk lager. Echte uitschieters waren er niet. De totale omzet betrof 455.500 euro. Het duurste paard ging voor 55.000 euro weg. Dit betrof de merrie Romanov’s Ruby (Romanov Blue Hors x Harvard x Feiner Stern). Ook dit paard vertrekt naar Oekraïne. Klik hier voor een foto van Viva-Gold Klik hier voor de prijzenlijst van de veulens Klik hier voor de prijzenlijst van de sportpaarden Foto: Remco Veurink