Voor kinderen kan coaching met paarden helend werken, of helpen bij de ontwikkeling van het kind.
Voor kinderen kan coaching met paarden helend werken, of helpen bij de ontwikkeling van het kind. Foto: Sonja - stock.adobe.com

Negen redenen waarom het goed is als je kind paardrijdt

Algemeen Opvallend

Voor paardenmensen is het vaak leuk als ze kinderen hebben, die ook gek zijn van paarden. Als je zelf paardrijdt snap je de liefde van je kind voor paarden heel goed. Daarnaast is het ook heel leuk om samen deze liefde en passie te delen.

Advertisement

Verantwoordelijkheidsgevoel

Door het hebben van dieren leert een kind om verantwoordelijk voor dat dier te zijn, zo ook bij paarden. Een eigen pony is afhankelijk van jou voor zijn verzorging, eten en beweging. Daar leren ze dus veel van.

Doorzettingsvermogen

Om echt te leren rijden moet je als ruiter een zekere toewijding hebben. Als ruiter leer je dan ook om niet op te geven, om steeds door te blijven oefenen als het even niet lukt en weer op te stappen als je ene keer van de pony valt. Kinderen leren om doorzettingsvermogen te hebben, wat later in hun leven zeker een voordeel is.

Boost zelfvertrouwen

Met paarden lukt meestal niks direct de eerste keer. Door te blijven oefenen lukt het uiteindelijk wel. Wat een goed gevoel geeft dat, als iets wel lukt. Dat is echt een boost voor je zelfvertrouwen.

Focussen

Om beter te leren rijden moet je een bepaalde mate van focus hebben. Heeft je kind zich leren focussen met rijden, dan kan hij of zij dit later weer bij andere dingen toepassen, zoals schoolwerk of later in een baan.

Conditie

Paardrijden is heel goed voor je balans en je houding. Daarnaast is het ook een intensieve sport en dus goed voor de conditie. Denk ook eens aan stallen mesten of met emmers schouwen. Beter dan op de bank zitten te gamen.

Luisterend oor

Een paard is een maatje. Als kinderen ergens mee zitten kunnen ze dat bij een paard of pony kwijt, deze luisteren namelijk altijd. Vaak is het al genoeg om even bij een paard of pony in de buurt te zijn om weer blij te worden.

Doelen stellen

Bij paardrijden kun je heel mooi doelen stellen, verdeeld in kleine stappen. Dat is een vaardigheid die later in het leven natuurlijk ook van pas komt.

Bron: De Hoefslag

Foto: Stock