Afbeelding

Broer en zus beide kringkampioenen van Helmond: “Dit zagen we echt niet aankomen”

Algemeen

Het was de afgelopen tijd dubbel feest voor de familie Van Hoorn. De 17-jarige Raiza Hendrix reed Magic Raisa (v. Hennesy) in het L1 naar winst in de kringkampioenschappen van Helmond, haar drie jaar jongere-broertje Luc van Hoorn liet in de springring zien wat hij waard is. Samen met de GGK D&R sportpony Ziro La-Di (v. Zip) greep hij de overwinning in de B-klasse.

Advertisement

Jong en sensibel 

“We zagen dit echt niet aankomen”, vertelt moeder Fee van Hoorn. “Beide paarden zijn nog jong, erg druk en sensibel. Vooral Raiza haar paard kan soms echt een bommetje zijn die je met veel gevoel moet rijden. De pony van Luc is een echte stoere dekhengst die altijd aanwezig is en bij de les gehouden moet worden. Toen ze hoorden dat ze allebei kampioen waren, waren ze super blij.”

Opgegroeid 

Raiza en Luc zijn de jongsten van de drie kinderen. “Ze zijn echt opgegroeid tussen de paarden. Raiza was erg fanatiek en maakte op jonge leeftijd al pony’s zadelmak en bracht deze uit op wedstrijd vanaf dat ze zes was. Na jarenlang pony’s beleerd te hebben, maakte ze de overstap naar een d-pony en maakte ze haar internationale debuut. Luc keek het rijden op jonge leeftijd bij haar af en kreeg na een tijdje een kleine en stoute pony, waar hij alles van geleerd heeft. Vervolgens kochten we een C-pony, waarmee hij tot vorig jaar in het Z startte.”

Echte man

De 17-jarige amazone rijdt op dit moment bij de Junioren mee met de 8-jarige Ibiburga (v. Blue hors Zack), traint een 4-jarige GGK-dekhengst voor de verrichtingsonderzoeken en start L1 met Magic Raisa. Luc rijdt de 5-jarige D&R Sportpony’s Ziro La-Di voor eigenaren Dennis en Richard. “Toen de pony drie jaar was, heeft Luc er een paar keer opgezeten. Vervolgens begon hij steeds fanatieker te rijden en  heeft hij hem voorgesteld op het eindexamen op de hengstenkeuring, wat ze af wisten te ronden met supernette punten. Ziro is een echte man, maar ondanks dat zijn hormonen soms de overhand nemen, is hij mega knap.”

Junioren

Zowel broer en zus rijden al fanatiek vanaf dat ze zes jaar oud waren en hebben nog grote doelen opgesteld voor de toekomst. “Luc gaat na de Brabantse Kampioenschappen de overgang naar het L maken. Raiza gaat zich focussen op junioren rijden bij de paarden, zowel nationaal als internationaal. De komende tijd trainen ze allebei lekker door en gaan we mooie wedstrijden uitzoeken om te rijden.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Privébezit Fee van Hoorn