Huldiging Alwin 469 Preferent
KFPS Hengstencompetitie 2022
© Digishots
Huldiging Alwin 469 Preferent KFPS Hengstencompetitie 2022 © Digishots Leanjo de Koster

Publiekslieveling Alwin 469 Preferent verklaard op Hengstenkeuring 2022

Algemeen

De Friese hengstenkeuring is in volle gang en de meeste friezenliefhebbers zitten al vanaf donderdag voor de televisie gekluisterd. Vandaag was het de beurt aan Alwin 469 Sport AAA om zich te bewijzen in de ring, wat hem goed afging. De publiekslieveling van de Hengstenkeuring mag vanaf vandaag predicaat Preferent dragen.  ”Een Kroon op ons werk”, reageert mede-eigenaar Jaap van der Meulen op Phryso.com.

Advertisement

Nakomelingen

Alwin is een zoon van Felle 422 uit Stermerrie Waldiena B.L. Met vier vier Modelmerries gefokt te hebben, 16 Kroonmerries en een Sterpercentage van 68% spreken de resultaten van Alwin 469 op zich. Elf nakomelingen hebben het sportpredicaat en zes paarden schreven de triple A status op naam, waardoor de nakomelingen van de hengst ook niet in de sport te missen zijn. Daarbij heeft hij ook gezorgd voor opvolging: met Tiede 501 en Dedmer 519 als zonen en Hilbrand 525 als kleinzoon. Met bijna 180 dekkingen in het boekje in 2021 heeft deze kersverse Preferente hengst overigens zelf overigens ook nog fans genoeg.

Gouden KFPS-speld

Na ruim acht jaar als penningmeester in het KFPS-bestuur te hebben gezeten, is Peter Bazuijnen vandaag onderscheiden met de gouden KFPS-speld. Voorzitter van de ledenraad John Boot: “Peter heeft geholpen de organisatie verder te professionaliseren. Hij heeft een substantiële bijdrage geleverd aan het stamboek”.

Bron: Phryso.com

Foto: DigiShots