Stappen
Mount St John Open Day 2017
© DigiShots
Stappen Mount St John Open Day 2017 © DigiShots Leanjo de Koster

Vier hengsten doorverwezen naar voorjaarsonderzoek

Algemeen

Deze week stond zowel de eerste beoordeling van de springhengsten, als de tweede beoordeling van de dressuurhengsten op de agenda. Na overleg tussen de hengstenkeuringscommissie en de eigenaren van de paarden, hebben enkele hengsten het verlichtingsonderzoek verlaten, dat meldt het KWPN

Advertisement

Goed trainbaar

“De hengsten staan nu anderhalve week op het KWPN-centrum. De hengstenkeuringscommissie heeft ze deze week beoordeeld en ze zijn allemaal goed te rijden”, aldus KWPN-inspecteur Henk Dirksen. Voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur Bert Rutten vertelt positief over de dressuurhengsten: “Ze laten zich goed bewerken en zijn heel goed trainbaar. Volgende week vrijdag gaan we de hengsten weer beoordelen. We kijken uit naar het eindexamen”.

Doorverwezen

Vier hengsten zijn doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek. Dit zijn Nobel Rebel-S (v. Apardi), Saluto van de Molenberg (v. Di Cantero van der Hulst), Sirocco Optimus (v. Nixon van ’t Meulenhof) en Nanton (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Twee dressuurhengsten naar huis

Het onderzoek is beëindigd voor dressuurhengsten Nadal TC (v. Dream Boy) en Nicky L (v. Just Wimphof).

Op 18 januari zal de eindpresentatie gehouden worden, deze is live online te volgen. Bekijk hier de mediaguide voor meer informatie over de deelnemende paarden. 

Bron: KWPN

Foto: DigiShots