Nirvana V&V
KWPN Select Sale 2020 
© DigiShots
Nirvana V&V KWPN Select Sale 2020 © DigiShots © DigiShots

Twee hengsten doorverwezen bij laatste beoordeling

Algemeen

Vrijdag vond de laatst beoordeling van het verrichtingsonderzoek plaats. Hierbij zijn twee springhengsten doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek, zo meldt het KWPN. Eén dressuurhengst mocht het onderzoek verlaten, voor een andere wordt het uitgesteld in verband met veterinaire redenen.

Advertisement

Doorverwezen

Springhengsten Nirvana V&V (v. Farfan M) en Nashville (v. Gullit HBC) zijn doorverwezen naar het onderzoek aanstaande dinsdag. “Twee hengsten zijn doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek in overleg met de eigenaren. We hopen dat de hengsten zich aanstaande dinsdag goed laten zien”, aldus KWPN-inspecteur Henk Dirksen.

Vertrouwen

Voor dressuurhengst Nachtwacht in ’t Veld (v. Incognito) eindigt het hier. Next Level (v. Jarville) krijgt door de veterinaire redenen op een later moment de kans om zich te laten zien. “We hebben een goede laatste beoordeling gehad. De dressuurhengsten laten een goede ontwikkeling lieten zien. We kijken met vertrouwen uit naar het examen waar negen hengsten aan deel zullen nemen”, vertelt KWPN-inspecteur Floor Dröge.

Dinsdag 

Dinsdagochtend wordt het voorjaarsonderzoek afgetrapt met de springpaarden, de dressuurhengsten zijn in de middag aan de beurt. 

Bron: KNHS

Foto: DigiShots