Cennin
Stal Witte 2018
© DigiShots
Cennin Stal Witte 2018 © DigiShots Leanjo de Koster

Cennin van Madeleine Witte-Vrees verkocht “Zware week”

Dressuur

Cennin (v. Vivaldi ), in eigendom van Nico Witte en Jacqueline Cuppen en gereden door Madeleine Witte-Vrees gaat verhuizen. Samen hebben ze vele mooie internationale top drie klasseringen behaald. Op het EK in 2017 en bij de WEG in 2018 maakten ze deel uit van het Nederlandse team. De vijftienjarige KWPN-hengst vertrekt richting de zon. In Australië gaat hij gereden worden door Jessica Dertell

Advertisement

Hij heeft al veel van de wereld gezien

“Cennin is vandaag naar Duitsland gegaan”, vertelt Madeleine. Hier gaat hij twee weken in quarantaine. Daarna vliegt hij naar Australië, waar hij ook nog veertien dagen in quarantaine moet. Op dit moment staat hij naast een paard waar hij mee samen vliegt. Dat is fijn. Gelukkig heeft hij al veel gereisd. Per boot, over de weg, gevlogen. Alles heeft hij al gedaan. Dat stelt mij gerust, dat dit ook goed komt, want Australië is niet naast de deur.”

“Fijn om een stapje terug te doen”

“Ik heb hem acht jaar gereden, waarvan ruim zes jaar in de Grand Prix. Hij is nu op een leeftijd dat het fijn voor hem is om een stapje terug te doen. Echter was stil zetten ook geen optie. Op een gegeven moment kwam ik Annemieke Vincourt tegen en zij was opzoek naar een goed paard voor een jonge ruiter. Waarop ik zei: ‘die heb ik misschien wel’. Zo is het balletje gaan rollen. Jessica start bij de young riders. Voor Cennin is dat een paar stappen lager. Dat is heel fijn voor hem”

“Cennin loopt fantastisch bij plus 30”

“Cennin had nooit last van de warmte”, gaat Witte-Vrees verder. “Bij plus 30 loopt hij altijd nog fantastisch. Hij houdt wel van de warmte. Dus voor hem is het fijn dat hij naar Australië vertrekt. Daar is het beter dan het weer hier in Nederland.”

Een route maken

“Ik heb al vaker paarden verkocht naar Australië. Mary Hanna, die ook in het Australisch team zit, gaat Jessica trainen. Het contact met de nieuwe eigenaar en de ruiter is nu al super. Ze bellen me en hebben al een uitnodiging gestuurd om een keer te komen kijken. Daar zou ik dan een mooie route van kunnen maken.”

Even een zware week

“Natuurlijk heb ik nu even een zware week”, vertelt Madeleine. “Het is niet dat ik met dit paard meer heb wegens onze successen, maar we zijn wel samen heel de wereld over gegaan. Dat maakt dat je een echte band samen krijgt. Dat ga je missen. Op dit moment heb ik Finnländer (v. Fidertanz 2 ) om te rijden. Verder hebben wij hier nog vele paarden staan, echter zijn deze bijna allemaal jong. Ik merk dat ik me niet meer prettig voel op een jonger paard. We kijken dus rustig wat er op ons pad komt. Er is geen haast bij.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan