Afbeelding

Olivier van de Gathe: sterk, compleet, nuchter, talentvol en … te koop! *VIDEO*

Algemeen

Eén van de eyecatchers van de KWPN online veiling die op 31 december van start gaat, is de bijna 3-jarige hengst Olivier van de Gathe (Glamourdale x Painted Black). Een parel voor de toekomst; hij voert het allerbeste prestatiebloed, is gezegend met een sterk en functioneel exterieur én heeft drie goede gangen, waarbij de uitzonderlijke stap en galop opvallen.

Advertisement

www.kwpn.auction/nl/auction/olivier-van-de-gathe-glamourdale-x-painted-black

Olivier van de Gathe is een hengst met maat en formaat, en een sterke bovenlijn. Hij heeft een stoer voorkomen en straalt veel kracht uit. Het is een heel compleet paard, met een nuchter en plezierig karakter.

 
Olivier van de Gathe (Glamourdale x Painted Black)

Fijn paard om mee te werken

Rom Vermunt, mede-eigenaar van de hengst, werkt bijna dagelijks met hem en prijst de instelling van het paard: “Het is een fijn paard, makkelijk en braaf in de omgang; al is hij nog jong, hij neemt de dingen zoals ze zijn en is niet snel onder de indruk. Hij wil het je graag naar de zin maken.”

Geen streken

Om even te kijken hoe hij dat zou oppakken, heeft de ruiter die de paarden zadelmak maakt bij Stal Vermunt er een paar keer op gezeten. “Ook dat nam Olivier goed op”, vertelt Vermunt. “Het is geen paard met streken, maar lekker nuchter. Volgend jaar kan een nieuwe eigenaar er zo mee aan de slag.”


Dolgelukkig

Een één jaar oudere broer (v. OO Seven) is verkocht naar Engeland. “Zijn nieuwe eigenaresse houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen van haar paard; ze is er dolgelukkig mee”, vertelt Vermunt. “Vooral omdat het een heel lief paard is dat zich fijn laat bewerken. Ze verwacht veel van hem in de toekomst.”

www.kwpn.auction/nl/auction/olivier-van-de-gathe-glamourdale-x-painted-black

Glamourdale


Charlotte Fry - Glamourdale Hengstenshow van Olst 2020 © DigiShots

Vader van Olivier van de Gathe is de imponerende Glamourdale, een hengst met de befaamde Van Olst-afstamming Lord Leatherdale x Negro. In 2018 werd deze black beauty wereldkampioen bij de zevenjarige dressuurpaarden. Nadat hij scores van meer dan 80% had neergezet op FEI-Lichte Tour-niveau, maakte hij vorig jaar zijn debuut in de Zware Tour en hoe! Hij behaalde met Charlotte Fry meteen een score van 78%. Dit jaar presteerde hij met vergelijkbare resultaten voor een internationale jury. The sky is the limit voor de expressieve krachtpatser in de dressuurring. 

Imponerende halfbroers- en zussen

Ook als vererver lijkt de kampioenshengst onovertroffen. Uitzonderlijke nakomelingen – halfbroers en -zussen van Olivier van de Gathe – zijn Loverdale W (mv. UB 40, € 210.000,- Van Olst Sales 2020), Lance VOD (mv. Davino, kampioenskeuring KWPN 2019, goedgekeurd DWB 2019), Glamourboy (mv. Tango, kampioen NRPS 2019), Lady Lamelia (mv. Dream Boy, eerste plek CK Utrecht 3-jarige merries), Layla (mv. Rousseau, winnaar Pluvinel jonge paarden competitie, Kuvasz RS2 ( mv. de Niro, succesvol onder Marieke van der Putten), Guinness (mv. Johnson, NRPS-gekeurd, € 130.000,- Van Olst Sales 2021).

Painted Black, Ramiro Z, Weltmeyer, Furioso II


Demi W (Painted Black x Ramiro Z) © Coby Prooy

De moeder van Olivier de Gathe is de Elite Sport merrie Demi W (foto), die niet alleen zelf tot en met het ZZ-Licht is uitgebracht, maar al een zoon (v. Bretton Woods) leverde die in het Z1 loopt. Haar moederlijn staat bol van de paarden die bovengemiddeld in de sport presteerden; in de dressuursport, zoals het Grand Prix-paard Grimeur (v. Matcho AA), maar drie generaties terug komen we meerdere paarden tegen die het tot en met 1.30m-1.40m schopten. Zien we niet steeds vaker befaamde dressuurpaarden met een scheut springbloed in de pedigree? Demi W’s moeder Promira Keur voert het bloed van stempelhengsten Ramiro Z, Weltmeyer en Furioso II!

Online veiling

De online veiling van het KWPN start op 31 december om 10.00 uur. Om mee te kunnen bieden, dient u zich eerst te registreren via www.kwpn.auction/nl/register..

Bieden kan daarna heel eenvoudig via de veilingsite: www.kwpn.auction/nl/auction/olivier-van-de-gathe-glamourdale-x-painted-black

De afslag is op maandag 3 januari om 20.00 uur.

Shinen in de ring

Wilt u verzekerd zijn van een ongecompliceerd paard waarmee u kunt shinen in de ring? Gok dan niet, maar bied op een paard met toekomst, bied op Olivier van de Gathe! De hengst is volledig veterinair gekeurd, röntgenologisch en klinisch.

Afbeelding
Olivier van de Gathe
Afbeelding
Afbeelding
Charlotte Fry - Glamourdale
Hengstenshow van Olst 2020
© DigiShots